Elevii din Caransebeș trebuie să beneficieze de căldură. Biserica să-și găsească alte variante de racordare la gaz!

Consilierii social-democrați din Caransebeș au sărit ca arși când a fost vorba de un proiect de hotărâre privind branșarea bisericii din cartierul Cazărmii la rețeaua de gaz a Școlii Generale Nr. 8. În acest context, primarul Felix Borcean, inițiatorul proiectului, l-a retras de pe ordinea de zi până la ședința următoare.


Codruța Cristescu, profesor și fost director adjunct al Colegiului Național „Traian Doda”, actualmente inspector general adjunct în cadrul ISJ Caraș-Severin, a precizat că știe foarte bine situația de la Generală 8, corp de clădire care aparține de „Traian Doda”:

„În această școală și așa presiunea la gaz este scăzută și au fost situații în care elevii au stat în frig, darmite să se mai lege și biserica la rețeaua noastră. Este de ajuns câte au făcut deja pe terenul școlii. E.on Gaz să găsească soluții tehnice, nu așa, gata, ne branșăm la școală. Nu este aceasta soluția dacă ținem la elevii școlii”, a menționat Codruța Cristescu, consilier local PSD.

Aceasta a fost susținută și de alți consilieri locali care sunt profesori și care cunosc situația Școlii Generale Nr. 8 din cartierul Cazărmii. În aceste condiții, primarul Felix Borcean a decis retragerea proiectului de pe ordinea de zi până când reprezentanții parohiei bisericii ortodoxe din Cazărmii vor venit cu altă variantă de branșare la rețeaua de gaz, fără a afecta școala.