Elevii din Borlova vor începe școala la Turnu Ruieni

Elevii unei școli de la poalele Muntelui Mic vor începe anul școlar cu naveta la o altă unitate de învățământ. Și asta pentru că școala lor se află într-un proces de reabilitare, modernizare și dotare.

Cu toate că naveta este de numai 2 kilometri, elevii vor beneficia de transport gratuit pus la dispoziție de Primăria comunei Turnu Ruieni:

Prin programul PNDL 2 avem în desfășurare proiectul de reabilitare și modernizare a școlii gimnaziale din satul Borlova, și mai este de lucru cam o lună până la inaugurarea clădirii. De aceea am decis ca elevii să fie transportați la școala din Turnu Ruieni, aproximativ 2 km unde vor efectua orele după un program pe care l-am gândit împreună cu conducerea instituției. Școala din Borlova nu a fost niciodată reabilitată de la deschidere (1960), astfel că acum prin programul guvernamental se efectuează reparații capitale, de la schimbarea acoperișului, a geamurilor în unele de termopan, tencuieli, zugrăveli, pardoseli și grupuri sanitare, instalații, încălzire termică. De asemenea se va schimba mobilierul și se vor face dotări la această unitate școlară”, ne-a declarat primarul Mihai Mărălescu.

Investiția este de peste 1 milion de lei din  fonduri guvernamentale prin PNDL 2. Edilul a mai precizat că 60 de elevi vor face naveta timp de aproximativ o lună, cu o firmă specializată în transport, iar elevii vor beneficia de măști și soluții de dezinfectat.