Colegiul CD Loga Caransebeș aproape gata. Primăria amenință cu penalități la întârziere

În prag de începerea noului an școlar municipalitatea din Caransebeș încă nu poate vorbi de o finisare a lucrărilor de reabilitare a fațadei Colegiului Național CD Loga, firma solicitând o amânare a recepției, chiar luna trecută.

Deși fondurile pentru reparații au fost alocate la timp de către Primăria Caransebeș, firma care se ocupă de acest proiect nu s-a încadrat în timpii de execuție. Lucrările sunt efectuate de aceeași firmă din Timișoara care a reabilitat și clădirea Episcopiei, de altfel și singura firmă care s-a prezentat la licitație. Bugetul alocat pentru această lucrare este de 2,5 milioane de lei bani de la bugetul local.

Proiectul constă în repararea bosajelor, curățirea pietrelor din soclu, repararea tencuielilor și a ancadramentelor, dar și de refacere a elementelor florale și a chipurilor umane de pe fațadă, iar soluția proiectată prevede ca finisajele să fie realizate cu o gamă coloristic atenuată. Toate acestea respectă trecutul istoric și edilitar al imobilului și păstrează elementele originale ale clădirii care a dat sute de generații de elevi absolvenți de Pedagogic și nu numai.

Dacă fațada de pe partea străzii C.D. Loga este finalizată în totalitate, la cea de pe strada Ardealului încă se lucrează. Termenul impus de municipalitate pentru finalizare a fost depășit, jumătatea lunii august fiind termenul limită. Dacă nu se vor încheia lucrările vor curge penalități, a anunțat conducerea Primăriei, pentru că până la urmă banii au fost achitați la zi.