Elevii din Băile Herculane vor primi tablete la începerea anului școlar

Primăria Băile Herculane se pregătește și pentru un scenariu în care elevii nu vor începe cursurile la școală din septembrie și se va continua online.

În mai puţin de două luni ar trebui să înceapă şcoala. Însă, cel mai probabil, clopoţelul va suna pentru prima dată virtual. Primăria Băile Herculane vine în sprijinul elevilor fără resurse și posibilități materiale de a folosi instrumente moderne de studiu, documentare sau susținere a cursurilor online, prin achiziționarea unui număr de 13 tablete cu conectare la internet 4G.

Aceste tablete vor fi înmânate de către primarul Cristian Miclău la deschiderea noului an școlar elevilor nominalizați de conducerea Liceului Hercules.

Ministerul Educaţiei a anunţat că varianta deschiderii anului şcolar în formatul obişnuit este puţin probabilă. Cel mai bun scenariu pentru deschiderea anului școlar 2020-2021 ar fi ca o parte dintre elevi să meargă la școală, iar o altă parte să continue cursurile în sistem online, urmând să se facă rocada, în funcție de situația epidemiologică, a spus Monica Anisie.

upt 1000x100