Elevii de la Generală 12 se mută în curte

Alături de Liceul Teoretic Mircea Eliade, Şcoala Generală Nr.12 din Reşiţa beneficiază în acest an de un nou proiect, prin care se urmărește îmbunătățirea condițiilor de studiu pentru elevi.

Programul ,,Spaţii verzi” este iniţiat de MOL România şi Fundaţia pentru Parteneriat și are o valoare de 10.000 lei. Investiţia e importantă și sprijinită prin implicarea CET-ului şi a administraţiei locale. Prin acest proiect va fi reabilitat spaţiul verde din curtea şcolii şi va fi amenajată o clasă în aer liber, în vederea desfăşurării unor activităţi curriculare şi extracurriculare. Pentru ca cei aproximativ 430 de elevi ai instituţiei de învăţământ să se poată bucura de această schimbare, trebuie modernizat întâi sistemul de alimentare al şcolii. Lucrările au demarat în această lună.

,,Proiectul este aprobat de MOL România, lucrările de reabilitare au început, însă finanţarea de 10.000 de lei nu am primit-o încă, dar,suntem siguri că se va rezolva şi acest lucru. De asemenea, nu vrem să facem un alt deranj după modernizarea spaţiului verde şi nici copacii sau arbuştii să sufere din cauza altor lucrări”, explică Fercea Ghiorghiţa, directorul Şcolii Generale Nr. 12 Reşiţa.

lucrari gen12 s  modul gen12

Aceasta este o investiţie importantă pentru Generala 12, pentru că astfel vor fi reduse pierderile şi va fi asigurată căldura pentru elevii şi cadrele didactice din unitatea de învăţământ. Reţeaua de încălzire a şcolii aparţine de Punctul termic CT29, singurul din Micro IV. Aceasta a fost înlocuită cu ţeavă izolată, fiind montat şi un nou modul pentru distribuirea încălzirii, în valoare de peste 35.000 lei.

Beneficii și pentru administrație

tarbuzan si stepanescu,,Este o centrală nouă cu două cazane care sunt modulare. Încălzirea în şcoală va veni din circuitul primar – agentul termic, iar costurile vor fi reduse de la 430 gigacalorii la 270.  Va fi o economie foarte mare pentru şcoală şi chiar dacă investiţia este relativ mică, beneficiile vor fi foarte mari”, a declarat, pentru Express de Banat, Constantin Tarbuzan, director al CET Energoterm Reşiţa.

,,Consider că este o investiţie destul de importantă pentru Generală 12. Acest sistem nou va reduce în mare măsură pierderile şi va asigura căldura necesară copiilor şi profesorilor”, a fost părerea edilului-șef, Mihai Stepanescu.