Elevii de la „Doda” în vizită la Muzeul din Caransebeș

Peste 30 de elevi din clasele primare de la Colegiul Național „Traian Doda”, Corp B, Caransebeș alături de învățătoarele Corina Dodoiu și Ileana Petrescu au luat parte astăzi la o acțiune desfășurată de către Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță din Municipiul Caransebeș.

Acțiunea a fost gândită de către organizatori ca fiind menită să dezvolte de la cele mai mici vârste pasiunea pentru istorie, dar și pentru creativitate și lucrul în echipă. Astfel de la ora 11.00 a avut loc un atelier de confecționat cocarde tricolore, elevii de clasa I fiind ajutați de către Cormen Neumann, Florina Civig, Natalia Boncia și Ana Șoșoi, dar și de învățătoarele Corina Dodoiu și Ileana Petrescu.

Unirea Principatelor este unul dintre evenimentele de referință în istoria României și este legată de numele lui Alexandru Ioan Cuza. Aceasta a fost posibilă după numirea lui Cuza, ca domnitor al ambelor Principate, în Moldova a fost ales la 5 ianuarie și în Țara Românească la 24 ianuarie 1859. Am dorit prin această acțiune să îi facem pe elevi, de la cele mai mici vârste că iubească istoria prin micile istorisiri despre oamenii care au făurit istoria”, ne-a declarat directorul muzeului dr. Dacian Rancu.

Astfel de activități sunt îndrăgite de către elevi ne-a precizat învățătoarea Corina Dodoiu:

Sunt clasa I, nu prea știu ei multe despre ceea ce s-a întâmplat în trecutul țării de aceea am încercat să le povestim astăzi, ne este foarte utilă colaborarea cu muzeul și poate reușim să organizăm câteva lecții interactive”, ne-a declarat Corina Dodoiu.

Elevii au fost entuziasmați și de confecționarea cocardelor tricolore, fiind o activitate în afara școlii, renunțând chiar la vizionarea unei piese de teatru de la Casa de Cultură în favoarea participării la activitatea aceasta. A fost o surpriză de fapt, după ce de dimineață am discutat cu ei despre însemnătatea acestei zile de 24 ianuarie, pe înțelesul lor”, ne-a declarat învățătoarea Ileana Petrescu.

Cei mici au avut ocazia la finalul acțiunii să vizioneze un scurt film documentar despre Mica Unire și despre Moș Ion Roată și Unirea, și au aflat informații despre semnificația cântecului „Hora Unirii”, ne-a precizat Florina Civig.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/