Elevii de la 19 școli din Timiș fac cursuri exclusiv online

Aproape 1.500 de elevi și preșcolari care învață în 19 școli și grădinițe din județul Timiș fac ore exclusiv online, din cauza numărului prea mare de infectări cu noul coronavirus. Inspectoratul Școlar Timiș informează că de la debutul anului școlar nu au mai făcut ore fizice peste 13.500 de copii.

Comitetul pentru Situații de Urgență a decis, în ședința de astăzi, ca în opt școli și grădinițe din județul Timiș să fie suspendate cursurile față în față, acestea fiind mutate în online, din cauza numărului prea mare de infectări cu Covid-19.

Este vorba de Grădinița cu Program Prelungit Becicherecu Mic, Școala Gimnazială Biled, Școala Primară Dragșina, Liceul Teoretic Gătaia, Școala Gimnazială Bulgăruș, Grădinița cu Program Normal Grabaț, Școala Gimnazială Carani și Grădinița cu Program Normal Covaci.

Astfel, potrivit Inspectoratului Școlar Timiș, numărul unităților de învățământ în care se desfășoară cursuri exclusiv online a ajuns la 19. De asemenea, reprezentanții instituției informează că de la debutul anului școlar și până în prezent, 13.686 de elevi învață online din cauza noului coronavirus. Adică aproximativ 15% din numărul total al elevilor din județul Timiș.

upt 1000x100