14 elevi au participat timp de cinci zile la Tabăra „Robotics for life”, care s-a desfășurat la Reșița în perioada 4 – 8 septembrie.
Ajunsă la cea de-a V-a ediție, tabăra inițiată de profesorul de matematică Ovidiu Bădescu s-a bucurat, la fel ca în ultimii trei ani, de sprijinul financiar al Clubului Rotary Reșița, și de implicarea a 12 voluntari din cadrul Organizației „For Life”.
Pe parcursul taberei, găzduită în sediul Rotary Reșița, elevii au învățat ce înseamnă programarea roboticii, primind în fiecare zi câte câte un proiect de realizat, pe care, în echipă, l-au dus la final cu succes. Pe lângă programare, elevii, împreună cu voluntarii „For Life”, au participat și la diverse alte ateliere, precum cursuri de scenografie, filmare și montaj, dar și de dezvoltare personală.
Vineri, 8 septembrie, Tabăra „Robotics for life” a ajuns la final, un bun prilej pentru organizatori de a prezenta proiectele realizate pe parcursul ultimelor cinci zile de elevii participanți. Evenimentul a avut loc în cadrul Centrului UBB din Reșița. La el au participat reprezentanți ai instituțiilor care au sprijinit de-a lungul celor cinci ediții acest proiect. Este vorba despre Primăria Reșița, Clubul Rotary Reșița, Centrul Universitar UBB Reșița și Inspectoratul Județean Școlar Caraș-Severin. S-au acordat diplome pentru participanți, voluntari și parteneri.
„Tabăra s-a adresat tuturor elevilor pasionați de robotică, absolvenți de gimnaziu care acum intră în primul an de liceu. I-am primit pe toți cei care au dorit să participe, condiția fiind aceea de a se înscrie la ea. Dacă în anii trecuți am avut participanți din mai multe zone ale județului, de această dată am avut 13 elevi din Reșița și unul din comuna Răcășdia. (…) Printre proiectele realizate de elevi se numără: un băț pentru nevăzători, care apropiat de anumite obstacole piuie, un pian de grafit, desenat pe o foaie de hârtie, care scoate sunete, o încuietoare, de tip cartelă – genul acela de interfon. Le-am mai arătat apoi cum funcționează o telecomandă, iar ei au creat diferite dispozitive care funcționează pe baza unei telecomenzi. A fost, zic eu, o tabără constructivă, și un bun start pentru viitorii liceeni”, a declarat prof. Ovidiu Bădescu, inițiatorul și coordonatorul taberei.
Entuziasmul zilelor de tabără s-a văzut și pe chipurile celor 14 participanți, cărora experiența le-a fost benefică, atât în ceea ce privește deprinderea de cunoștințe noi, cât și în privința legării de noi prietenii.
„Mi-au plăcut foarte mult aceste zile de tabără pentru că am putut să-mi cunosc și noii colegi pe care-i voi avea acum la liceu. Consider că am învățat foarte multe lucruri noi, și mi s-a trezit și pasiunea pentru robotică și programare”, aflăm de la Roxana Ilia.
Patru orașe din județ au anunțat până la această dată că vor organiza târguri de Crăciun. Vezi care sunt acestea și ce surprize au pregătit autoritățile din cele patru...
Vântul afectează și cursele Aeroportului Timișoara. Un zbor a fost redirecționat
Informaţiile publicate de expressdebanat.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Vezi termeni și condițiiTel./Fax: 0355.429.481
WhatsApp: 0723.101.061
contact@expressdebanat.ro
publicitate@expressdebanat.ro
Reșița, Str. Făgărașului Nr. 10
Toate drepturile rezervate. © 2024 Express de Banat. ISSN 2248 – 1281