Lucrări de peste 270 milioane lei în școlile din Timișoara

sala de sport din timisoara, modernizata

Primăria Timișoara informează că în acest an se realizează lucrări în infrastructura școlară în valoare de peste 270 milioane de lei.

Ample lucrări au loc în școlile din Timișoara. Primăria Timișoara transmite că în acest an infrastructura școlară din oraș beneficiază de alocări financiare în valoare de peste 270 de milioane de lei. Banii sunt utilizați cu scopul realizării de lucrări de reparații sau construirea de noi clădiri. Mai precis, în prezent, sunt în construcție opt clădiri noi de școală și alte nouă se află în proces de reabilitare totală.

Vara aceasta, Primăria Timișoara a realizat lucrări de reparații de peste 11 milioane de lei, care au vizat refacerea completa a acoperișurilor la două licee, reparații la curți, alei și infrastructura sportivă, dar și reparații curente la grădinițe și școli, care sa asigure confortul copiilor la întoarcerea în bănci”, a informat Primăria Timișoara.

Printre obiectivele majore de investiții se numără: extinderea și modernizarea Grădiniței PP33 – 4,3 milioane lei; o clădire nouă cu sală de sport la Școala Gimnazială 13 – patru milioane de lei; investiție în sala de sport și în lucrările de reabilitare termică de la Școala Gimnazială 25 – 11 milioane lei; reabilitarea termică a Școlii Gimnaziale 30 și extinderea cu două clădiri noi – aproape 30 milioane lei; reabilitarea completă a Colegiului Tehnologic „Emanuil Ungureanu” – 33 milioane lei; noul campus al Liceului Teoretic „Nikolaus Lenau” – 65 milioane lei; construcția noului corp de clădire de la Liceul Waldorf – 30 milioane lei și lucrările de reabilitare termică de la Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” – aproape zece milioane de lei.

Pe lângă școli și grădinițe, timișorenii au nevoie de creșe noi. Avem clădiri noi în construcție deja, cea mai avansată este cea de pe Bogdăneștilor, unde acum finalizăm acoperișul. Am inițiat demersurile pentru a începe lucrările la încă o creșă nouă în zona Bucovina și vom demara proiectul după primirea confirmării de la Compania Națională de Investiții”, a detaliat Primăria Timișoara.

1000 x 100 gif logiscool