Sute de ghiozdane echipate pentru copiii Lugojului

elev primul ghiozdan

Inițiativa aparține Consiliului Local Lugoj, care a decis achiziționarea a peste 340 de ghiozdane complet echipate pentru copiii care încep luni clasa pregătitoare.

„Primul meu ghiozdan” urmărește sprijinirea elevilor din clasele pregătitoare de la unitățile de învățământ de stat în vederea accesului egal și sporit la educație, dar și crearea unui instrument eficient împotriva fenomenului de abandon școlar și de stimulare a elevilor.

Școala începe în curând, iar pentru a-i sprijini pe cei mai mici dintre elevii lugojeni, în municipiu s-a desfășurat și în acest an programul „Primul meu ghiozdan”. Prin Hotărârea Consiliului local nr. 217 din 16 august 2023, a fost aprobată achiziționarea a 344 de ghiozdane echipate pentru fiecare copil care va începe clasa pregătitoare în anul școlar 2023-2024.

Fiecare unitate de învățământ din oraș a transmis Primăriei Municipiul Lugoj o adresă prin care a comunicat numărul total de elevi înscriși în clasa pregătitoare în anul școlar 2023-2024 pentru care se desfășoară programul cu mențiunea numărului de fete și a numărului de băieți beneficiari ai programului „Primul meu ghiozdan”.

Termenul de comunicare a numărului elevilor beneficiari ai programului a fost data 8 august, iar în urma centralizării datelor furnizate Primăriei Municipiului Lugoj de către unitățile de învățământ lugojene, 171 de băieți și 172 de fete vor primi ghiozdanele echipate cu rechizite în prima zi de școală.

Un număr de 75 de ghiozdane vor fi distribuite la Școala Gimnazială Nr. 2 (38 pentru băieți și 37 pentru fete); 75 de ghiozdane primesc și elevii Școlii Gimnaziale Nr. 4 (36 pentru băieți și 38 pentru fete și încă unul pentru un copil care nu a confirmat încă înscrierea in clasa pregătitoare); 86 de ghiozdane se distribuie la Școala Gimnazială „Anișoara Odeanu” (42 pentru băieți și 44 pentru fete); 80 de ghiozdane revin Școlii Gimnaziale „Eftimie Murgu” (39 pentru băieți și 41 pentru fete); 22 de ghiozdane se vor împărți elevilor Școlii Gimnaziale de Muzică „Filaret Barbu” (14 pentru băieți și 8 pentru fete), iar 6 ghiozdane revin Școlii Gimnaziale Măguri (2 pentru băieți și 4 pentru fete).

Fiecare ghiozdan conține un penar echipat, un stilou cu 10 rezerve, două creioane HB cu gumă de șters, un set de creioane colorate (12 culori), un set de creioane cerate (12 culori), o radieră, o ascuțitoare, o foarfecă pentru hârtie, o riglă, două caiete tip 1, patru caiete dictando, patru caiete de matematică, un bloc de desen A4, un set de acuarele tip pastilă (12 culori), un set de acuarele acrilice (12 culori), un set de pensule (4 bucăți), un recipient pentru pictură, o paletă pentru acuarele, două bucăți de lipici solid, 25 de coli de hârtie colorată, hârtie glasată (10 culori), un set de plastilină, un caiet maculator cu foi veline, patru coperte A5 și un orar.

1000 x 100 gif logiscool