Elevi de la șase școli din Timișoara vor face ore după-amiază, din cauza lipsei de spațiu

Din cauza lipsei de spațiu, elevi de la șase unități de învățământ din Timișoara vor merge la cursuri după-amiaza. De asemenea, în alte școli, copiii vor învăța în spații care nu sunt neapărat lângă unitățile la care s-au înscris.

Problemele în ceea ce privește infrastructura școlară din Timișoara sunt departe de a fi rezolvate. Astfel, din cauza lipsei de spațiu, în continuare vor fi elevi care vor face cursuri după-amiaza. Marin Popescu, inspectorul școlar general al județului Timiș, a declarat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că în această situație se află elevi de la șase unități de învățământ din Timișoara. Este vorba de Liceul Teoretic „Grigore Moisil” și școlile gimnaziale nr. 19, 24, 27, 7 și 30.

Se caută soluții, am avut o întâlnire la Primăria Timișoara cu viceprimarul Ruben Lațcău pentru a găsi soluții. Aceste ore de după-amiaza sunt soluții de compromis pentru că infrastructura depășită nu face față la necesarul de acum din Timișoara. Ne găsim în aceeași zonă a deficitului spațiilor de învățământ. Suntem parte a soluției și ne dorim ca toate unitățile să aibă cursuri de dimineață, dar nu în orice condiții”, a afirmat Marin Popescu.

leader board 728 x 90 px

De asemenea, potrivit inspectorului școlar general al județului Timiș, pe lângă containerele transformate în săli de clasă, în unele unități de învățământ elevii învață și în spații aflate în diferite locații. „Am ajuns să identificăm spații în alte unități, dar soluția este una temporară”, a precizat Marin Popescu.

Noul an școlar începe în județul Timiș pentru aproape 103.000 de elevi.