Ei sunt voluntarii care muncesc pe drumurile județului, domnule Dunca?

vegetatie valiug resita (2)

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin a fost prins din nou pe picior greșit. De această dată, cu lucrările de întreținere de pe Drumul Județean 582 Reșița-Văliug. După ce a dat în scris că nu există un contract în vigoare, deși acolo niște muncitori lucrau de zor, a declarat că „or fi fost niște voluntari”.

Ionuț Popovici l-a abordat pe președintele Consiliului Județean Caraș-Severin în cea mai recentă ședință a forului pentru a-i expune o situație care, la prima vedere, este în afara legii. „Pe data de 28 octombrie eram pe drumul județean care leagă Reșița de Văliug. Astăzi nu se lucrează pe acest drum, dar în 28 eu am fost acolo, o societate comercială lucra de zor. Doamna director Paulescu, de la Direcția de Drumuri Județene, mi-a spus că nu există un contract valabil pentru întreținerea acestui tronson de drum invocând că drumul este predat la o societate comercială care întreține drumul, îl repară, și nu este predat înapoi Consiliului Județean. Ce căuta această societate să lucreze pe drumul județean?!”

Romeo Dunca a rămas fără cuvinte. Dar la conferința de presă a venit cu o explicație halucinantă: „Poate că o fi curățat cineva, niște voluntari or fi curățat drumurile, aia se poate, pe marginea drumului!”

Aceste explicații au venit în 25 noiembrie. Mergând un pic în urmă, la începutul lunii noiembrie, în 2 noiembrie, mai exact, un act oficial, semnat de Romeo Dunca și de Maria Paulescu – directorul executiv al Direcției de Drumuri Județene, ieșea din instituție ca răspuns la solicitarea consilierului județean Ionuț Popovici. Vă redăm răspunsul:

„La data de 28.10.2021, nu exista contract valabil pentru lucrările de întreținere de pe marginea drumului județean 582. Având în vedere contractul de lucrări nr. 2872/10.11.2009 pentru obiectivul «Reabilitare drum DJ 582, km 12+570-25+570», în baza adresei nr. 6637/15.10.2021, s-a transmis către S.C. TEHNOCER S.R.L. să intervină pe acostamentele aferente tronsonului menționat, pentru a asigura desfășurarea circulației în condiții de siguranță. La data prezentei, aceste lucrări de întreținere de pe marginea drumului DJ 582 sunt executate. Vă comunicăm că, pentru celălalt tronson de drum DJ 582, există un anunț de participare simplificat nr. SCN1089812/22.07.2021, «ÎNTREȚINERE CURENTĂ PE TIMP DE VARĂ 2021-DJ 582 VĂLIUG – SLATINA TIMIȘ, ÎNTREȚINERE ACOSTAMENTE ȘI ȘANȚUTI/RIGOLE», procedura de achiziție fiind aproape de final, urmând a se executa lucrările în cel mai scurt timp”.

Așadar, scrie negru pe alb că nu există un contract valabil pentru Reșița-Văliug, totuși o firmă lucra acolo în 28 octombrie. În plus, nu se spune nimic despre acei voluntari care ar fi făcut curățenie, așa cum a încercat președintele Dunca să o scalde la ședința de final de noiembrie. Din ce bani a lucrat firma respectivă acolo în luna octombrie sau dacă a făcut-o benevol și muncitorii respectivi sunt de fapt voluntarii despre care a vorbit președintele Consiliului Județean rămâne de văzut. La urma urmei, și Staționarul 3 al Spitalului Județean de Urgență Reșița a fost salvat de voluntari. O fi noua metodă de a dezvolta Caraș-Severinul?

CITEȘTE ȘI: Domnule Dunca, se lucrează fără contract, adică ilegal?! „Or fi niște voluntari!”

vegetatie valiug resita (1)