Doliu în cultura cărășeană! Mariana Dănescu, managerul Școlii Populare de Artă din Reșița, a pierdut lupta cu boala

img 20211202 204318

Elita culturală a orașului Reșița și a județului Caraș-Severin este îndoliată astăzi, fiindcă cea care a fost și a rămas în memoria inimilor multor oameni, Mariana Dănescu, a pierdut lupta cu o boală cruntă.

Anunțul a fost făcut pe o pagină de socializare de foștii săi colegi de la Școala Populară de Arte și Meserii „Ion Românu” Reșița: „Cu profund regret, anunțăm trecerea în neființă a doamnei manager Mariana Dănescu! Colectivul Școlii Populare de Arte și Meserii Ion Romanu – Reșița”.

Mariana Dănescu s-a remarcat prin atașamentul față de artă, profesionalism și prietenie. A fost de asemenea fiică, soție și mamă a doi băieți.

Unul dintre foștii săi colaboratori, artistul fotograf Flavian Savescu, a scris poate unul dintre cele mai frumoase și sincere mesaje de condoleanțe pe pagina sa de Facebook: „A plecat dintre noi un om minunat pe care am avut șansa să îl întâlnesc și cu care am realizat câteva proiecte fotografice de suflet.
M-am bucurat, ca profesor la Școala Populară de Arte și Meserii Ion Românu Reșița, de susținerea și implicarea domniei sale și, în timp, am ajuns să o îndrăgesc. Am făcut planuri, am râs și mi-a arătat că pasiunii îi poți adăuga încă și mai multă bucurie. Prin doamna Dănescu am cunoscut alți oameni frumoși, am participat la câteva evenimente, am început un curs de artă fotografică în Reșița. Mi-a fost alături cu sfaturi neprețuite și mi-a arătat că orice greutate poate fi depășită cu eleganță si răbdare. Doamna Dănescu este cea care m-a făcut să îndrăgesc instituția de artă și colectivul acesteia. Atât de mult încât să îmi doresc și să aștept să revin în mijlocul lui. M-a făcut să mă simt mândru că fac parte dintr-o categorie de oameni care încearcă să încânte sau să miște suflete. Azi eu sunt un om mai bun datorită căldurii cu care am fost primit, mi-a încălzit sufletul.
Odihnă veșnică! Nu veți fi uitată!”

Transmitem toată compasiunea noastră familiei îndoliate. Dumnezeu s-o odihnească în pace!

Autor: Anca Bica