Egalitatea, incluziunea și participarea romilor, discutate la București în cadrul unui proiect implementat de Nevo Parudimos

nevo bucuresti (2)
publicitate si promovare in ziar

Asociația Nevo Parudimos a organizat, în perioada 6 – 7 iulie, întâlnirea națională anuală de capacitare a societății civile „ROMA FORUM” care a reunit la București reprezentanți ai societății civile rome din România, donori și factori de decizie la nivel național.

Această întâlnire este organizată în cadrul programului de lucru „Egalitate, Incluziune și Participare a romilor 2023” implementat de Asociația Nevo Parudimos sub egida unui grant din partea Rețelei ERGO finanțat prin Grantul Structural CERV nr. 101104354.

În prima zi a întâlnirii s-au discutat teme precum: Rolul societății civile rome pentru Agenția Națională pentru Romi și Oportunități de finanțare pentru societatea civilă romă. De asemenea, au fost formulate recomandări pentru instituțiile relevante responsabile de finanțarea programelor pentru romi (ministere, ambasade, alți donori).

nevo bucuresti (3)

În 7 iulie au fost trecute în revistă și discutate aceste recomandări și și-a abordat tematica reflectării romilor în programele și inițiativele guvernamentale și cele ale donorilor privați.

La eveniment au participat, printre alții, Iulian Paraschiv (Agenția Națională pentru Romi), Tina Daragiu (Fundația Ruhama), Daniel Rădulescu (Asociația Sastipen), Eniko Katalin (Departamentul pentru Relații Interetnice), Cecilia Văduva (Punctul Național de Contact pentru Romi), Bogdan Paraschiv (Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene).

nevo bucuresti (1)

Încă din 2015, Nevo Parudimos coordonează activitățile Coaliției Naționale pentru romi și în fiecare an coordonează minimum două întâlniri care au ca scop capacitarea Coaliției și creșterea cooperării dintre membrii rețelei Forumului Romilor. Împreună, coalițiile sunt compuse din peste 20 de ONG-uri de romi, care activează în diferite domenii din diferite părți ale României.

publicitate banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01