Proiecte pentru comunitate, finanțate din bugetul local al Timișoarei

proiecte comunitate
publicitate si promovare in ziar

Organizațiile care derulează proiecte ce contribuie la creșterea calității vieții în Timișoara sunt invitate să se înscrie într-un nou program de finanțare, ce are un buget de un milion de lei.

Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara a lansat, în această săptămână, un nou program de finanțare, intitulat „Impuls în comunitate”, ce are un buget de un milion de lei. Sunt invitate să aplice fundațiile și asociațiile active în comunitate, organizațiile culturale, de și pentru tineret, care derulează proiecte ce contribuie la creșterea calității vieții în Timișoara.

Ediția din acest an a programului de finanțare are trei direcții tematice, cu alocări de buget egale. Prima dintre acestea, Implicare în comunitate, vizează creșterea numărului timișoreni implicați activ în inițiative generate din comunitate, pentru o mai bună calitate a vieții în comun. Direcția tematică Tineri în comunitate are obiectivul de a încuraja inițiativa și participarea tinerilor în acțiuni care răspund la problemele orașului și la provocări globale ale societății. Cea de-a treia direcție tematică a programului de finanțare, Cultură în comunitate, este menită să finanțeze intervențiile culturale participative în oraș, prin acțiuni creative adaptate la spațiul și comunitățile orașului”, a informat Centrul de Proiecte.

Proiectele pot fi depuse în cadrul acestui program de finanțare până la data de 26 iulie.

Prin programul Impuls în comunitate acordăm atenție proiectelor care consolidează relațiile dintre oameni, promovează bunăstarea socială și contribuie la o societate mai deschisă și mai sigură pentru toți. Acordăm o atenție deosebită inițiativelor și participării tinerilor, precum și celor care implică explorarea și adaptarea proiectelor la spațiul orașului și la situația locuitorilor, prin activare participativă, aproprierea spațiului public, inițiative de regenerare urbană și artă comunitară. Sperăm ca proiectele pe care le vom finanța să stimuleze implicarea în comunitate, prin voluntariat, pentru toate categoriile de vârstă și din toate zonele orașului”, a declarat Alexandra Rigler, directorul Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara.

Mai multe informații despre acest program de finanțare sunt disponibile AICI!

publicitate banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01