Mingea ridicării unei săli polivalente de 16.000 de locuri va ajunge în terenul Companiei Naționale de Investiții. Până la urmă, locația va putea fi aleasă de CNI, întrucât aleșii locali au reușit să se pună de acord pentru a preda un amplasament lângă Stadionul „Dan Păltinișanu”, altul decât cel pentru care milita Consiliul Județean Timiș, la intrarea în comuna periurbană Giroc.
Proiectul de predare a amplasamentului a fost votat și astfel CNI va primi mai multe variante de unde să poată alege. Terenul e predat gratuit, iar după ce CNI va ridica sala, construcția va intra în domeniul public. Municipalitatea, prin proiectul de HCL, se angajează să asigure racordarea la utilități când sala va fi gata. Proiectul de predare a amplasamentului a fost inclus pe lista suplimentară de proiecte de HCL, pentru ședința extraordinară de săptămâna aceasta. Proiectul a fost urcat în timpul aceleiași zile pe site-ul instituției.
Firește, consilierii locali PSD, Dan Idolu și Luminița Țundrea, au întrebat de ce a venit proiectul așa, pe ultima sută de metri. Robu a precizat că anumite obiecte de pe teren, în speță, parcarea și terenul din spatele Stadionului „Dan Păltinișanu”, au trebuit luate de acolo. „A fost o problemă cu obiectele de inventar care nu îndeplineau toate condițiile de casare. S-au realizat aceste lucruri și se poate face predarea amplasamentului. Au fost mutate acele containere care sunt ale clubului ACS Poli.”, a precizat Robu în plen.
Pesediștii nici nu au mai pomenit de terenul de la Giroc
Interesant este că proiectul a trecut, deși în oraș era o luptă acerbă. PNL voia sală pe terenul de la stadion, iar PSD, la Giroc. Din cei 22 de consilieri locali prezenți, majoritatea simplă, de minimum 14, a votat pentru predarea terenului către CNI, fără ping-pongul politic de până acum. De remarcat că Robu dădea ceva telefoane în plen, fără să i se răspundă, cel mai probabil, lui Călin Dobra.
Posibila explicație pentru acordul de acum se leagă de faptul că noul Cod Administrativ, promulgat de Guvernul Dăncilă, a desființat necesitatea ca proiectele de patrimoniu să aibă aprobarea a două treimi din numărul total de consilieri. În Consiliul Local Timișoara, s-a ajuns la un necesar de 14 voturi față de 18. În acest context, e mai greu ca PNL să nu voteze proiectele PSD din Consiliul Județean, iar PSD să procedeze similar la Consiliul Local.