Educație și suport pentru 80 de copii vulnerabili din Reșița

salvati copiii caras severin
Cuib de vise 1000x100

Cu implicarea Organizației „Salvați Copiii” Filiala Caraș-Severin, 80 de copii din oraș, proveniți din familii defavorizate, primesc o șansă la o viață normală, lipsită de griji.

La Colegiul Național „Mircea Eliade” și la Școala Gimnazială Nr. 7 din Reșița se derulează încă, deși este pe final, unul dintre cele mai mari proiecte implementate în județ de Organizația „Salvați Copiii” – „Educație și suport pentru copiii vulnerabili”, finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Capital Uman (POCU) .

Prin acest proiect au fost înființate două centre de zi, în cadrul celor două unități de învățământ, unde 80 de copii, 40 de la Școala 7 și 40 de la „Mircea Eliade”, beneficiază zilnic de o masă caldă, precum și de servicii educaționale și consiliere socială și psihologică. Serviciile educaționale înseamnă sprijin pentru efectuarea temelor pentru acasă, dar și activități recreative, iar asistentul social și psihologul oferă consiliere de specialitate, păstrând în permanență legătura cu familiile copiilor.

Pe lângă toate acestea, spun reprezentanții „Salvați Copiii” -Filiala Caraș-Severin, beneficiarii proiectului mai primesc pachete cu alimente și rechizite, îmbrăcăminte, încălțăminte și produse de igienă, iar vara trecută, 37 de copii de la „Mircea Eliade” și alți 36 de la Școala 7 au fost într-o tabără la Zărnești, pentru mulți dintre aceștia fiind prima vacanță.

nicoleta marcu

STPT job 1000x200

„Beneficiile proiectului rezidă și din faptul că echipa este multidisciplinară și atunci serviciile sunt pe paliere diferite, pentru că în fiecare centru există asistent social. În școli, de exemplu, nu există asistent social, deși s-a identificat nevoia. La fel, există psiholog în fiecare centru, iar noi știm deja, cei din educație, că numărul consilierilor psihopedagogi este mult prea mic pentru nevoile existente la nivelul școlilor. Și, nu în ultimul rând, cadrul didactic care asigură sprijinul educațional la temele pentru acasă.”, precizează prof. Nicoleta Marcu (foto), voluntar „Salvați Copiii” de peste 15 ani și voluntar în cadrul proiectului „Educație și suport pentru copiii vulnerabili”.

Având în vedere impactul pozitiv al proiectului asupra copiilor, Organizația „Salvați Copiii” România face demersuri pentru ca acesta să continue încă șase luni, cel puțin, în această formă, cu aceeași echipă multidisciplinară, cu cele două centre de zi, și cu toate beneficiile care le sunt acordate beneficiarilor.

FOTO: Organizația „Salvați Copiii” – Filiala Caraș-Severin

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/