Educație pentru circulație la Lidl! Polițiștii au pregătit surprize și amenzi pentru cei mici

Cei mai mici participanți la trafic sunt așteptați astăzi în parcarea magazinelor Lidl din Reșița, Caransebeș, Moldova Nouă, Oravița și Oțelu Roșu. Polițiștii au pregătit pentru ei lecții speciale despre regulile de circulație, la finalul cărora vor acorda premii surpriză sau amenzi.

Începând cu ora 11.00, polițiștii rutieri din Caraș-Severin desfășoară activități de educație rutieră, în parcările magazinelor Lidl, în cadrul proiectului național „Verde la Educație pentru Circulație”, inițiat de Poliția Română, împreună cu Lidl.

Devenit deja tradiție, evenimentul aflat la a șaptea ediție își propune să îi învețe pe copiii cu vârste cuprinse între 4 și 10 ani, dar și pe părinții lor, despre importanța cunoașterii și respectării regulilor de circulație.

Noutatea evenimentului „Verde la educație pentru circulație” de anul acesta constă în jocul „Surprize sau amenzi?”, care îi va ajuta pe cei mici să asimileze, prin joc și premii, regulile de circulație explicate de reprezentanții Poliției, oferindu-le tuturor șansa de a deveni pietoni responsabili.

Proiectul are ca scop, totodată, formarea unui comportament responsabil în trafic al copiilor, pentru ca, pe termen lung, numărul de accidente în care sunt implicați cei mici să se reducă. Astfel, an de an, copiii învață de la polițiști regulile de circulație necesare pentru a fi în siguranță ca pietoni în trafic.

„Surprize sau amenzi?” – Noutatea ediției din acest an

Lecția interactivă va cuprinde două sesiuni: prima parte va fi informativă, iar cea de-a doua practică, astfel încât cei mici să aplice noțiunile învățate. Așadar, în cadrul sesiunii informative, copiii vor afla de la polițiști cât de important este să fie atenți la trafic și vor primi toate informațiile despre cele mai importante reguli de circulație pentru ei.

Cea de-a doua parte, dedicată educației prin joc, vine anul acesta cu o nouă componentă practică: jocul Surprize sau amenzi?. Astfel, după ce polițistul le va explica copiilor și părinților regulile de circulație, le va adresa participanților întrebări. Acesta va aprecia răspunsurile printr-o pancartă cu „Surpriză” pentru cei care oferă informațiile corecte și cu „Amendă” pentru cei care trebuie să mai recapituleze regulile, încurajându-i pe cei mici să revină cu răspunsul bun. La finalul lecției, toți copiii vor primi premii și vor fi declarați „absolvenți” ai cursului.