Rezultatele examenului de bacalaureat arată că mereu e loc de mai bine

explo 1000x200

Notele obținute la examenul de Bacalaureat de elevii Liceului Tehnologic „Clisura Dunării” arată un progres comparativ cu anii precedenți. Cu toate acestea, directorul instituției de învățământ punctează că nivelul așteptărilor este mult mai mare, semn că munca și perseverența ar trebui intensificate.

În ultimii doi ani școlari, elevii liceului de la Moldova Nouă au reușit să obțină rezultate mai bune la examenul maturității, aceștia izbutind să depășească acel procent de 50%, dar până când o bună parte din notele obținute de tineri se vor ridica la nivelul așteptărilor, „e drum lung. Ne străduim să facem progrese în fiecare an. Există elevi foarte buni și medii foarte bune. Există și note de 10”, a explicat, pentru expressdebanat.ro, directorul Mihaela David-Izvernar.

Depășirea acelui prag de promovare de 50% este o muncă dificilă în contextul în care, spune directorul, „există foarte mulți elevi care vin și dau bacalaureatul la noi din promoțiile anterioare și pe care-i tot ducem an de an după noi. Aceștia, oarecum, nu contribuie la acel procent pe care ni-l dorim noi tot mai bun, în fiecare an”.

David-Izvernar se declară totuși mulțumită de faptul că, la simulări, inclusiv la clasa a VIII-a, s-au văzut anumite progrese și asta mai ales datorită muncii pe care au depus-o dascălii în instruirea copiilor. Mai mult decât atât, elevii de gimnaziu au arătat că pot schimba clasamentul și în privința celei mai grele materii matematica: „Am reușit inclusiv la matematică să avem peste 50%, la clasa a VIII-a. Chiar e meritul colegilor care au muncit și au stat după program să-i ajute pe acești copii.”, a concluzionat directorul Liceului Tehnologic „Clisura Dunării” Moldova Nouă.

banner 970 x 250