Educaţia în sistem online la Răcăşdia are nevoie de aproximativ 180 de tablete şi alte 17 laptopuri

1000x100 (2) mbmr 1000x100

Deși, în momentul de față, unitățile de învățământ de pe raza comunei Răcășdia nu sunt nevoite să aplice Scenariul roșu, totuși numărul în creștere al cazurilor de infectare cu noul coronavirus la nivel național îl determină pe edilul Mirco Ilie Lechici să pregătească infrastructura necesară în cazul în care UAT-ul pe care îl conduce se va confrunta cu o incidență mai mare de 1.5 a cazurilor de COVID-19, la mia de locuitori.

Având în vedere că numărul unităților școlare din Caraș-Severin aflate sub incidența Scenariului roșu se află într-o continuă creștere, fapt care presupune desfășurarea cursurilor exclusiv online, edilul-șef al comunei de pe Valea Carașului a întocmit o situație cu necesarul de echipamente IT, asta pentru ca elevii să nu fie luați prin surprindere în eventualitatea unui context epidemiologic nefavorabil. Ca atare, în urma consultărilor cu profesorii unităților școlare de pe raza comunei, s-a stabilit că este nevoie de aproximativ 180 de tablete cu internet inclus pentru școlari și alte 17 laptopuri menite să le ușureze munca profesorilor.

„Chiar dacă, înaintea începerii anului școlar 2020-2021, câțiva dintre elevi au primit smartphone-uri de la un ONG, numărul dispozitivelor necesare cursurilor online este mult mai mare. Prin urmare, vom încerca noi, reprezentanții administrației publice locale, să achiziționăm un număr de aproximativ 180 de tablete pentru școlari, precum și un număr de 17 laptopuri pentru profesori. De asemenea, vom lua legătura cu un operator de telefonie mobilă pentru ca tinerii să beneficieze inclusiv de internet pe o perioadă de 24 de luni. Facem toate aceste demersuri pentru a nu limita accesul tinerilor din comuna noastră la educație”, a explicat, pentru expressdebanat.ro, primarul comunei Răcășdia, Mirco Ilie Lechici.

Muzeul TM

Sursa foto principal: evz.ro.

banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/