Economie la omenie! Nelu Popa a redus drastic cheltuielile cu tichetele de călătorie gratuite!

Prin măsura care a revoltat reșițenii și a scos pensionarii în stradă, Nelu Popa a reușit să facă o economie de peste 60.000 de lei în luna august! Și asta doar cu tichetele acordate gratuit pensionarilor pe mijloacele de transport în comun. La aceștia se adaugă persoanele cu handicap și asistenții personali ai acestora. În total, economia lui Nelu Popa depășește 80.000 de lei după prima lună de tăieri.

Una dintre cele mai controversate măsuri adoptate de Ioan Popa odată cu preluarea șefiei la Primăria Reșița se referă la reducerea cheltuielilor cu tichetele de transport gratuite acordate pensionarilor și persoanelor cu handicap sau asistenților personali ai acestora. Mai exact, Consiliul Local Reșița a aprobat, în ședința din luna iulie, două hotărâri prin care se schimbă criteriile de acordare a tichetelor gratuite anumitor categorii de persoane.

Prima dintre ele, și cea mai importantă, face referire la pensionari. În hotărârea din iulie se stipulează că dreptul de a călători gratuit se acordă numai vârstnicilor cu o pensie netă de până la 600 de lei. Aceștia primesc semestrial 60 de tichete de călătorie, respectiv 10 călătorii/lună. Pe vremea lui Mihai Stepanescu se acordau semestrial 96 de tichete (16 tichete/lună), iar beneficiari erau toți pensionarii de peste 70 de ani, dar și cei de până în 70 de ani, cu o pensie netă de până la 800 de lei. Decizia a atras după sine un protest organizat de pensionari în centrul Reșiței, care însă nu a reușit să îl impresioneze pe Nelu Popa.

CITEȘTE ȘI: [FOTO/VIDEO] Pensionarii au ieșit în stradă! Nelu Popa, față în față cu protestatarii!

1000x200 dacus 02

În raportul prezentat de Direcția de Asistență Socială, pe care o supravghează îndeaproape viceprimarul Adrian Dacica,  se arată că, în prima lună de la intrarea în vigoare a noii hotărâri, economia la bugetul Reșiței a fost de 64.000 de lei. Mai exact, în luna august au fost utilizate 8.934 de tichete cu o valoare totală de 12.507,60 lei, spre deosebire de luna iulie, atunci când s-au folosit 54.653 de tichete pentru care s-au cheltuit 76.514,20 lei. Economia de peste 60.000 de lei se referă strict la facilitățile acordate pensionarilor.

O altă categorie socială luată în vizor de Nelu Popa este cea a persoanelor cu handicap. Primarul liberal a arătat în mai multe rânduri că, până în această vară, Ro-A Tir factura costul călătoriilor chiar și pentru persoane netransportabile. Așa că edilul-șef a introdus un abonament trimestrial care se acordă personal la biroul Direcției de Asistență Socială fie persoanei cu handicap, fie însoțitorului acesteia. Așa a reușit Nelu Popa să scadă cheltuielile în luna august și cu această categorie. Dacă în luna iulie au beneficiat de transport gratuit 1.545 de persoane cu handicap accentuat și grav, asistenții personali și însoțitorii acestora, generând un cost de 47.642,40 lei, în luna august, după intrarea în vigoare a noii hotărâri, au fost eliberate în total 800 de abonamente trimestriale, contravaloarea lor fiind de 24.960 de lei. Ceea ce înseamnă o economie de încă 22.682 lei la bugetul Reșiței.

Iar economia nu se oprește aici. În luna august, Consiliul Local a aprobat o hotărâre prin care se rectifică și criteriile de acordare a facilităților revoluționarilor și urmașilor de eroi martiri. Din luna septembrie, și aceștia vor primi un abonament trimestrial gratuit la cerere și numai în prezența beneficiarilor. Rămâne de văzut câți bani se vor economisi la acest capitol, cel mai probabil printr-un nou raport al Direcției de Asistență Socială.

publicitate si promovare online banner maxagro