Economie de 1,5 milioane de lei la spital

Valoarea investițiilor făcute de la preluarea unității spitalicești de executivul județean se ridică la 4 milioane de euro. Suma nu este deloc de neglijat, în contextul crizei financiare, dar și al condițiilor întâlnite în cele mai multe dintre spitalele din țară.

După achiziționarea de aparatură performantă pentru pacienții cărășeni, acum conducerea forului județean are în plan sporirea confortului termic atât al celor internați pe secție, cât și al cadrelor medicale care lucrează la spital.

„Am aprobat o finanțare de 1,5 milioane de lei pentru centrale termice la cele 3 clădiri staționar ale spitalului. În fapt, nu facem altceva decât să investim în aceste facilități pentru a spori confortul bolnavilor, al pacienților,și pentru a realiza o economie pentru că, evident, vom investi în centrale de ultim tip, care au un consum mult mai mic decât centralele care sunt acum învechite și au probleme de funcționare”, a declarat președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Sorin Frunzăverde, în urma celui mai recent plen.

Oficialii Spitalului Județean de Urgență din Reșița spun că o astfel de investiție va reduce semnificativ costurile instituției.

„Este o investiție majoră în infrastructura spitalului, în contextul în care agentul termic putea să creeze disconfort și era un motiv de stres în cazul în care nu eram cu facturile la zi. Mai mult decât atât, investiția poate fi amortizată în termen de 5 ani. Potrivit calculelor noastre, economia anuală pe care o vom face este de 300.000 de lei, iar, în cazul unei încălziri mixte, economia anuală ar fi mult mai mare și s-ar ridica la 356.000 de lei”, a declarat directorul SJU Reșița, Dumitru Secășan.

Numai cu o economie anuală de 300.000 de lei, în cinci ani reducerea costurilor ar fi de 1,5 milioane de lei și, practic, asta ar însemna amortizarea investiției. De schimbarea sistemului de încălzire vor beneficia pacienții din cele trei staționare ale unității spitalicești.

Investiții de 4 milioane de euro

Pe lângă decizia nou luată în cadrul celei mai recente ședințe extraordinare a Consiliului Județean, spitalul a mai beneficiat în trecut și de alte investiții a căror valoare se ridică la 4 milioane de euro. Printre cele mai importante achiziții se numără computerul tomograf și aparatul RMN, extrem de valoroase și de utile pacienților cărășeni, care acum sunt scutiți de drumurile pe care le făceau până la Timișoara pentru o simplă investigație. De altfel, de investiții în aparatură au beneficiat mai toate secțiile Spitalului Județean de Urgență.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/