Președintele Partidului Ecologist Român în Caraș-Severin, Valentin Armașu, detonează o adevărată bombă în dealul Lupacului, acolo unde urmează să fie deschis, într-un final, Centrul Integrat de Management al Deșeurilor, o investiție de multe milioane de euro, bani europeni, finalizată după un șir întreg de probleme.
Omul de afaceri atrage atenția că afacerea de la Lupac i-a îmbogățit pe mulți cât timp proiectul a stagnat, iar odată cu punerea în funcțiune a deponeului ecologic se va constata că afacerea e total nerentabilă pentru operatorul care a câștigat licitația în urma căreia să obligă să colecteze și să recicleze deșeurile din tot județul. „Firma de la Pitești va veni și va spune după o lună că nu poate să plătească acea redevență de 6-7 miliarde pentru că nu primește suficient gunoi cât fusese prevăzut în Caietul de Sarcini la licitație. Tot ei ne vor da în judecată pentru că, noi, când am scos la licitație, am avut X oameni, X tone de gunoi și prin această formulă firma plătește o redevență. Problema este că, în realitate, nu se va duce acel tonaj și atunci firma nu are cum să plătească redevența stabilită. Vom avea un nou proces!”, avertizează Valentin Armașu.
Liderul PER Caraș-Severin spune că s-a plecat greșit încă de la început, că proiectul a fost scris pe baza unor cifre care nu corespund realității, dar îi taxează și pe actualii șefi ai Consiliului Județean, despre care spune că ar fi trebuit să anticipeze aceste lucruri și să intervină din timp. „Firma de la Pitești nu va putea plăti acea redevență, nu are nicio șansă să plătească. Și, atunci, în 4 ani nu caut o soluție, nu calculez înainte, nu îl chemi la o discuție amiabilă, reziliez contractul?! Ce aștept? Aștept încă 10 ani. Primăria Reșița a plătit miliarde pe lună ca să ducă gunoiul la Oradea. Acum ce a făcut? A majorat tariful. Cine suferă?! Cetățeanul! Eu asta cred că se va întâmpla, că va fi un eșec total. Poate greșesc, dar mai vorbim peste un an”, a mai spus Armașu.