UPDATE. EcoHora se încinge sâmbătă la Dumbrăvița! „Gospodăria bănățeană tradițională este ecologică și sustenabilă”

EcoHora invită iubitorii de natură în Dumbrăvița! Acțiunea de ecologizare se va desfășura alături de artiști bănățeni. Organizatorii speră să întâmpine cât mai mulți voluntari.

Fiecare cetățean preocupat cu situația mediului înconjurător este invitat alături de artiști ai folclorului bănățeană la EcoHoră. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 18 iulie, la ora 9.30 în Dumbrăvița, strada Conac nr. 51. Mănușile de unică folosință și sacii pentru colectarea deșeurilor vor fi puse la dispoziție de către organizatori. Bănățenii sunt invitați la EcoHoră alături de artiștii Carmen Popovici Dumbravă, Iasmina Iova, Liliana Laichici, Georgiana Necșa, Mihaela Petrovici, Sebastian Roșca, Adrian Scorobete, Raluca Stanca, Brândușa și Nicolae Stănescu, Felicia Stoian și Dumitru Teleagă.

La acțiunea de ecologizare vor fi prezenți și profesori de la Școala de Artă, dansatori și instrumentiști de la Ansamblul Profesionist Banatul, precum și angajați ai Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș, alături de președintele CJ, Călin Dobra și colegii săi. „Grija pentru mediu este intrinsecă tradiției românești. Gospodăria bănățeană tradițională este ecologică și sustenabilă mult dinainte ca aceste concepte să devină parte a culturii contemporane, la fel și vatra comunității, câmpul sau împrejurimile. Suntem convinși că vocația culturală și preocuparea naturală pentru curățenie definesc și astăzi spiritul Banatului și este important să mobilizăm aceste energii. Mă bucur de entuziasmul colegilor mei și sper să ni se alăture cât mai mulți voluntari.”, a transmis Liliana Laichici, managerul CCAJT.

UPDATE, ora 13.50

Din cauza prognozei meteo nefavorabile pentru acest sfârșit de săptămână, evenimentul EcoHora, programat pentru sâmbătă, 18 iulie, va fi amânat. „Vom anunța din timp o dată ulterioară la care se va desfășura proiectul inițiat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș”, spun organizatorii.