„Dinozaurul” din Piața Unirii, ultima creație a Baraka artist! Furnicarul a stârnit reacții din partea lui Adrian Orza

po 1000x100px (3)

Baraka artist, din nou pe buzele timișorenilor care s-au întâlnit cu ultima lor lucrare din Piața Unirii! Consilierul Adrian Orza nu a fost încântat la vederea furnicarului.

Artiștii nonconformiști de la Baraka au venit cu o nouă expoziție în Timișoara. Statuia din Piața Unirii se numește „Furnicar” și seamănă cu un dinozaur, dar brațele și picioarele sunt umane, are mai mulți ochi, o limbă albastră și o cruce în frunte. Colonia artiștilor este cunoscută de public pentru lucrările sale îndrăznețe și expunerea unor aspecte care trezesc emoții puternice în rândul privitorilor.

Furnicarul Baraka nu l-a impresionat pe consilierul local Adrian Orza, care vede în exprimarea artistică un atac la adresa identității creștine. „Dinozaurii din poză au pe cap simbolul Crucii, pus «la mișto». În lume, crucile bisericilor fie ard subit, fie sunt dărâmate, fie scoase pur și simplu din grafica diferitelor fotografii. A intrat și orașul nostru în ciudatul circuit al globalizării legat de dărâmarea valorilor străvechi ale creștinătății? (în zonă e Domul Catolic și vis-a-vis Biserica Ortodoxă Sârbă). Se pregătește cumva în Timișoara terenul pentru progresismul de tip neomarxist?”, se întreabă Adrian Orza.

Sursă foto: Facebook