Eco Vital UVT: un proiect marca UVT care încurajează elevii și studenții la formarea gândirii sustenabile

Eco Vital UVT este un proiect lansat de UVT prin care cadrele didactice specialiste ale liceelor din Timiș, împreună cu elevii și studenții, vor să implementeze soluții pentru calitatea vieții, într-un context educativ și în rezonanță cu natura. Maria Niculescu, conferențiar universitar UVT, este managerul proiectului care se va desfășura între 2 și 12 iunie prin workshopuri zilnice.

Proiectul face parte din programul GRUP Green 2020, program de formare prin responsabilizarea față mediu. Proiectul urmărește ca tinerii din școli să dobândească competențe și să își dezvolte o anumită gândire sustenabilă. Programul începe din 2 iunie, derulându-se zilnic timp de 10 zile, cu workshopuri de la ora 14.00, unde se va bifa o etapă de formare. La proiectul Eco Vital participă cadre didactice specializate în științele naturii, manageri de proiecte și cadre specializate pe zona de horticultură și protecția mediului. Elevii și studenții au șansa să participe și la studii de caz și să realizeze, pentru zona în care locuiesc, un program specializat de ecologizare: pot observa gradul de poluare produs de mașini, câți copaci ar fi necesari de plantat, pot crea un plan alături de profesori în teren.

Prima acțiune din teren s-a realizat vineri, la ora 14.00, în Parcul Dendrologic Bazoș, care va fi și loc de întâlnire pentru următoarele activități. Conducerile liceelor din Timișoara își vor anunța elevii despre programul și modalitățile de participare la ateliere. „Nucleul proiectului stă în dorința de a aduna studenți cu dorința de formare a competențelor și de afirmare a personalității în contextul lumii de astăzi și în grija față de natură. Suntem tineri și creativi! Oamenii geniali au prevăzut din cele mai vechi timpuri grija față de ceea ce ne înconjoară”, a transmis Maria Niculescu în conferința de deschidere a proiectului.

„Ideea de sustenabilitate și maniera de a trăi mai apropriat de mediu, acesta este obiectivul proiectului. Fiecare absolvent trebuie să planteze un copac și vrem să implementăm această idee în rândul generațiilor. Vedem studenți care sunt capabili să devină firi sociale responsabile”, a spus Mădălin Bunoiu, prorectorul UVT.

Cei de la UVT implementează o disciplină de antreprenoriat sub formă de disciplină complementară transversală pentru studenți, care va include și ideea sustenabilității în natură.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/