USR Timiș are candidat pentru Giarmata! Minodora Ștefănescu: „Nu avem nimic din ceea ce ar trebui să fie într-o comună aproape de Timișoara!”

1000x100 (2) untitled design set 970x90 px

USR Timiș și-a prezentat candidata pentru Primăria Giarmata. Minodora Ștefănescu candidează sub sigla Alianței USR-PLUS pentru funcția de primar. Principalul obiectiv este atragerea fondurilor europene pentru dezvoltarea comunei de lângă Timișoara.

Minodora Ștefănescu, de profesie economist, a povestit despre modul în care a pornit filiala locală. Președinta USR Giarmata a declarat că politicienii din partidele tradiționale au pus presiuni pe useriști și au încercat să convingă membri să părăsească partidul. „În momentul în care am înființat filiala și am început să activăm, politicienii locali ne-au luat în derâdere. Ulterior, au văzut că nu dispărem de pe scena comunei, au încercat să ne intimideze, ne-au amenințat, colegii mei au fost abordați, au primit diverse oferte cu pachete de avantaje pentru a părăsi USR și a merge în partidele clasice care există în Giarmata. Filiala noastră nu a pierdut pe nimeni, colegii mei au rămas și relațiile dintre noi sunt mult mai bune în urma presiunilor”, a declarat Minodora Ștefănescu.

Candidata spune că filiala pe care o conduce a prezentat un plan de măsuri pentru dezvoltarea comunei, de unde s-au inspirat aleșii locali pentru a implementa unele proiecte. Ștefănescu a atacat conducerea Giarmatei pentru slaba punere în aplicare a măsurilor și spune că localitatea nu beneficiază de infrastructura de bază: asfalt, trotuare, canalizare și șanțuri. „În perioada noiembrie-decembrie a anului trecut am ieșit public cu programul nostru pentru Giarmata și l-am supus dezbaterii publice. Multe dintre ideile noastre au fost împrumutate de actualii conducători ai comunei, care au încercat să pună în aplicare ceea ce am spus noi acolo. Dacă le-ar fi pus în aplicare cum trebuie, comunitatea ar fi beneficiat, dar, din păcate, rezultatele nu se văd pentru că aleșilor le lipsește priceperea și le lipsesc bunele intenții. Un proiect bun pus în aplicare în mod defectuos face mai mult rău decât bine. În Giarmata, pe toată perioada ultimilor ani, nu s-au făcut investiții serioase. S-a peticit, pe aici, pe acolo. Giarmata este la 10 km de Timișoara și arată ca o comună părăsită în vârful muntelui. Nu avem asfalt, nu avem canalizare, nu avem șanțuri, nu avem trotuare, nu avem nimic din ceea ce ar trebui să avem într-o comună atât de aproape de Timișoara”, a comentat userista.

1000x100 (4)

Excedentul bugetar de aproape 6 milioane de euro provenit din exercițiile bugetare precedente nu a fost direcționat către domeniile de interes pentru cetățeni, spune Minodora Ștefănescu. Președintele USR Giarmata atacă aleșii comunei pentru slaba accesare a fondurilor europene și oferă un motiv pentru această decizie: banii sunt controlați și nu se pot fura ca la PNDL. „În condițiile în care acești bani ar fi fost folosiți și ar fi fost accesate fonduri europene în completare, noi am fi acum cu infrastructura făcută și comuna ar arăta altfel. Banii aceștia nu s-au folosit, s-au reportat de la an la an după modelul știut de toată lumea. Treaba se face de către aleșii locali în an electoral pentru a beneficia de voturi. Acum se lucrează într-un șantier, dar lucrările nu sunt de calitate. Accesarea fondurilor europene este foarte precară. Banii nu se accesează așa cum ar trebui pentru că sunt mult mai stricți controlați. Dacă nu se pot fura din surse proprii sau PNDL, interesul aleșilor locali este aproape zero”, a încheiat președinta filialei locale.

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/