Pe aeroportul de la Timișoara se reiau zborurile regulate! Măsurile trebuie respectate riguros de către pasageri

Reprezentanții Aeroportului Internațional „Traian Vuia” Timișoara au transmis pasagerilor că datorită ridicării progresive a restricțiilor de circulație aviatică și a reluării activităților de zbor regulate, în condiții speciale împotriva răspândirii virusului, zborurile și tranzițiile vor fi posibile în perioada următoare.

Măsuri pentru următoarea perioadă

Spațiul disponibil în terminalele aeroportului a fost organizat astfel încât traficul de pasageri să fie fluent și să respecte măsurile distanțării sociale. Pasagerii vor avea obligația de a respecta regulile de distanțare socială pe tot fluxul parcurs de la parcarea auto a aeroportului și până la îmbarcarea în aeronavă, în caz contrar, personalul poate să vă interzică accesul. Regulile sunt vizibile prin marcaje și panotaje și presupun: distanța minimă de 1,5 metri față de celelalte persoane aflate în proximitate, neutilizarea scaunelor marcate cu „X”, utilizarea culoarelor de deplasare din incinta aerogării și respectarea indicațiilor personalului aeroportuar.

În aeroport vor exista puncte de vânzare pentru achiziționarea de către pasageri a măștilor și mănușilor de protecție, care sunt obligatorii pe durata zborului. Pasagerii vor avea obligația de a accepta screening-ul temperaturii corporale și de a utiliza dispozitivele cu gel dezinfectant pentru mâini. Pasagerii vor fi ghidați de marcaje și de sistemele audio-video și recomandarea este ca pasagerii să păstreze permanent contactul cu operatorul aerian pentru orice informații privind zborul.

Personalul administrativ al aeroportului garantează că suprafețele de orice tip și echipamentele destinate controlului, cărucioare de bagaje și balustradele se dezinfectează de către personalul la un interval de 3 ore, atât în intervalul programului de operare, precum și la sfârșitul programului.

„Administrația aeroportului a depus toate eforturile pentru a duce la îndeplinire măsurile de protecție care se impun pentru a limita răspândirea noului coronavirus. Ne dorim să nu fie pusă în pericol sănătatea pasagerilor și a angajaților care își desfășoară activitatea pe aeroport. De aceea, facem un apel respectuos ca pasagerii și însoțitorii acestora să înțeleagă să respecte măsurile transmise prin intermediul mijloacelor de comunicare din incinta aeroportului. În acest sens, îi asigurăm de faptul că angajații cu care vor intra în contact vor respecta deopotrivă măsurile obligatorii ce privesc distanțarea socială și purtarea echipamentelor de protecție prevăzute de lege în aceeași măsură cu asigurarea unor condiții rezonabile de confort”, a transmis Daniel Idolu, directorul Aeroportului.

Planul măsurilor de protecție pentru a limita răspândirea noului coronavirus în ceea ce privește îmbarcarea si debarcarea pasagerilor este publicat pe site-ul aeroportului: www.aerotim.ro.