Echipamente medicale de 3 milioane de euro pentru noua maternitate de lângă Spitalul Județean. Care este stadiul lucrărilor?

maternitate 5

Șantierul de la noua maternitate a Timișoarei este în grafic, spun reprezentanții Consiliului Județean Timiș. A fost turnată placa peste parter, iar săptămâna viitoare încep lucrările la instalațiile electrice și sanitare. În paralel, CJT pregătește achiziția echipamentelor medicale cu care va fi dotată unitatea sanitară și a mobilierului necesar. 

CJ Timiș va scoate la licitație, săptămâna viitoare, lucrări suplimentare la noua maternitate. Au fost deja ajustate devizele pentru a răspunde unor cerințe pe partea de infrastructură. Până în octombrie, constructorul s-a angajat să finalizeze întreaga structură de rezistență. Investiția în noua maternitate se ridică la peste 73 de milioane de lei.

„Lucrăm la foc continuu pentru a depăși toate obstacolele, care, în mare parte, sunt generate de situația complicată de pe piața internațională a materialelor de construcții. Vom scoate săptămâna viitoare la licitație lucrări suplimentare. Am reușit să ajustăm devizele și să răspundem pozitiv unor cerințe critice, pe partea de infrastructură, aduse în vedere de către medici. Am introdus, de exemplu, un sistem integrat de management al clădirii, BMS – Building Management System. Vorbim despre un control automatizat, inteligent, al instalațiilor din clădire, menit a preveni erorile umane și a eficientiza activitatea spitalului. În plus, am încheiat și un act adițional cu antreprenorul, de aproximativ 11%, pentru lucrări suplimentare inseparabile.”, a declarat Marian Vasile, administratorul public al județului.

Împreună cu medicii de la Spitalul Județean, CJ Timiș a finalizat și lista cu echipamentele medicale ce vor achiziționate pentru maternitate.

maternitate 3

„Vorbim de o sumă considerabilă, de peste trei milioane de euro. Săptămâna viitoare va fi tranșată, după analize și tratative semnificative, și lista cu mobilierul necesar. Depășind această etapă, vom trece rapid la licitațiile aferente, pentru a avea deja dotările necesare în momentul în care finalizăm clădirea. În aceeași notă constructivă, analizăm posibilitatea achiziționării în avans a materialelor, pentru a ne proteja de problema termenelor lungi în furnizare.”, a mai spus Marian Vasile.

Maternitatea ar trebui să fie gata până la finalul anului. Noul spital este prevăzut cu terapie intensivă, compartimente de fertilizare in vitro, ginecologie, chirurgie laparoscopică, săli de naşteri, bloc operator şi camere de gardă.