15.000 de euro pentru spitalul din Caransebeş!

Viaţa nou-născuţilor din ambulatoriul caransebeşean va fi monitorizată într-un mod modern. Secţia de Neonatologie a fost dotată cu un aparat medical de ultimă generaţie în valoare de aproximativ 15.000 de euro.

Fundaţia „Salvaţi Copiii” şi Clubul Rotary au făcut posibilă achiziţionarea unui incubator ultraperformant pentru maternitatea Spitalului Municipal de Urgenţă din Caransebeş, prin intermediul unui bal de binefacere. Astfel că, de câteva zile, bebeluşii din cadrul unităţii medicale sunt ajutaţi să crească şi să se dezvolte în siguranţă cu ajutorul acestui aparat, dotat, de altfel, cu toate facilităţile necesare.

Maternitatea spitalului va avea toată deschiderea în a folosi incubatorul în cazuri de urgenţă pentru nou-născuţii din cadrul ambulatoriului. Dincolo de a ajuta un copil să supravieţuiască are toate dotările pentru reanimare sau pentru a asigura transportul în siguranţă a bebeluşului cu elicopterul SMURD. Este vital să avem acest aparat în cadrul maternităţii”, a precizat Marcel Vela, primarul oraşului de pe Timiş şi Sebeş.

Primăria Municipiului Caransebeş, cea care asigură managementul unităţii medicale, a dorit, de asemenea, să le mulţumească tuturor celor care şi-au dat interesul privind achiziţia de ultimă generaţie.

Consiliul Local vrea să le mulţumească celor care au susţinut această acţiune pentru că, de fapt, au ajutat vieţile nou-născuţilor, vieţile viitorilor cetăţeni ai oraşului, dar şi ai zonei din jur care beneficiază de serviciile medicale ale spitalului municipal”, a adăugat edilul-şef.

FOTO: www.salvaticopiii.ro