EXCLUSIV: Și-au ridicat copilul de la morgă

Dispariția băiatului de doar doi ani din fața casei sale de la Ocna de Fier a dat mari bătăi de cap anchetatorilor în ultimele două zile. Deznodământul poveștii a șocat o țară întreagă.

UPDATE 13:39

În urmă cu doar câteva momente părinții micuțului de doi ani i-au ridicat trupul neînsuflețit de la morga Spitalului Județean Reșița. Coșciugul micuțului a pornit pe ultimul drum spre casă, acolo unde urmează să fie înmormântat. Părinții micuțului s-au arătat afectați în fața camerei de filmat, la vederea sicriului.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

copil ocna de fier copil mort ocna de fier

UPDATE 09:12

Cu toate că părinții au fost principalii suspecți în cazul copilului găsit mort la Ocna de Fier, rezultatul necropsiei a scos la iveală faptul că băiețelul a murit din cauza hipotermiei. Mai mult decât atât, se pare că acesta ar fi avut anumite probleme la inimă, aspect care a dus la deces. „Nu au fost agresiuni asupra lui. Părinții au fost lăsați să plece acasă, dar mama copilului se va alege cu un dosar de ucidere din culpă pentru că nu i-a purtat de grijă”, a explicat pentru Express de Banat, procurorul de caz Ion Teacă.

,,În certificatul medico-legal eliberat de medicii legiști, cauzele decesului sunt încă necunoscute”, a declarat pentru Express de Banat purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin, Ancuța Cărbunaru. Situația a fost trimisă și la București, unde se va stabili dacă băiatul  a murit sau nu din cauza bolii sale de inimă.

Deși părinții nu au fost puși sub acuzare, în șocantul caz rămân în continuare multe semne de întrebare. Mai exact, cum ar fi putut un copil de numai doi ani să meargă mai bine de trei kilometri. Asta, în contextul în care micuțul ar fi trebuit să se furișeze fără ca vreun localnic să îl observe în timp ce se îndrepta spre moarte.

Băiețelul de doi ani a dispărut de la locuința sa din Ocna de Fier în cursul zilei de sâmbătă. Acesta se juca în fața casei împreună cu fratele său, în jurul orei 16. La un sfert de oră după ce i-a lăsat singuri, mama copiilor nu l-a mai găsit pe cel mic acolo unde îl lăsase. Cercetările au început imediat, dar abia în cursul zilei de ieri polițiștii au reușit să dea de urma celui mic.

Cum l-au găsit anchetatorii?

Băiatul a fost găsit mort la mai bine de doi kilometri de locuința sa, de o bătrână care trecea prin zonă. După mai multe cercetări, oamenii legii nu scot din calcul nici posibilitatea unei crime, mai ales după ce bătrâna care i-a găsit trupul neînsuflețit susține că trecuse și în ziua dispariției prin zonă fără să observe nimic.

Copilul de doar doi ani a fost găsit cu fața în jos și cu mai multe fire de iarbă în mână. Părinții minorului au fost luați de polițiștii cărășeni și conduși la sediul IPJ din Reșița pentru audieri. În același timp, trupul neînsuflețit al micuțului a fost dus la morgă pentru autopsie. Astfel, se vor putea stabili împrejurările reale în care copilul și-a pierdut viața.

Atenția oamenilor legii s-a îndreptat cu precădere către tatăl băiatului, care a părut foarte degajat în declarațiile date. Mai mult decât atât, se pare că acesta ar prezenta pe mâini zgârieturi similare cu cele de pe corpul micuțului, provenite de la niște mărăcini. Surse neoficiale au susținut chiar că minorul ar fi fost ascuns inițial într-o tufă de mărăcini, de unde mai apoi a fost abandonat în locul în care a fost găsit. Această ipoteză a fost luată serios în calcul și de oamenii legii care au făcut în continuare cercetări pentru a elucida misterul din spatele morții copilului de doar doi ani.

banner 970 x 250