E vremea pregătirii strategiei de dezvoltare locală, la Caransebeș

Primăria Caransebeș a cerut sprijinul Universității de Vest din Timișoara pentru realizarea strategiei de dezvoltare locală, pentru perioada 2020-2027, fără de care proiectele de investiții nu pot primi avizarea spre finanțare. 

În acest sens conducerea facultăților de Istorie și Georgrafie din cadrul Universității de Vest din Timișoara lucrează la un program strategic bazat pe nevoile de dezvoltare ale cominității gugulane.

Potrivit city managerului Florin Bogdea pe primul loc în această strategie pe află situația Spitalului Municipal de Urgență:

Am avut o etapă în cadrul realizării strategiei de dezvoltare locală în care au avut loc dezbateri în sala Primăriei, la care au luat parte reprezentanți ai mediului de afaceri din Caransebeș, ai școlilor, spitalului și ai istituțiilor din subordinea administrației locale. Scopul acestei întâlniri a fost acela de a identifica problemele cu care se confruntă urbea, astfel încât să putem accesa fonduri pentru susținerea dezvoltării municipiului. La spital s-a ridicat problema reabilitării și modernizării, cu includerea secției de infecțioase în spital sau, de ce nu, a construirii unui spital nou,  apoi au mai fost aspecte cu privire la gestionarea deșeurilor, la reabilitarea școlilor, la infrastructura rutieră pentru că autostrada  Drobeta Turnu Severin-Lugoj  de 142 km, trece prin Caransebeș” a menționat Florin Bogdea.

Administratorul urbei ne-a mai adăugat că toate aceste date sunt colectate și se vor regăgi în Strategia de Dezvoltare Locală valabilă până în 2027.