Bilanțul finalului de an 2018 la Lugoj nu a relevat doar reușitele și nereușitele administrației locale, ci și o contabilizare a încasării banului public versus munca prestată pentru acesta. „Experți contabili” au fost primarul Lugojului, pe o parte, și consilierii partidelor din opoziție, de cealaltă parte. Fiecare se acuză reciproc pentru modul în care au prestat servicii către populație pentru banii pe care îi încasează, iar lista reproșurilor a fost deschisă de către primarul Francisc Boldea, care spune că totul a fost și este motivat doar de interese politice.
„Înainte de a fi primar, am fost 16 ani consilier local de opoziție, întrucât PSD-ul nu a fost la conducerea orașului din anul 1992 și până în 2008. Cu toate acestea, la proiectele mari, care necesitau 13 voturi, adică două treimi din numărul aleșilor locali, ceream o discuție prealabilă cu reprezentanții majorității și ai administrației locale, astfel încât din zece proiecte mari, opt să fie ale administrației și două ale opoziției. Acest lucru se putea realiza şi în prezent! Din păcate, nici PNL cu patru consilieri, nici PMP, cu doi și nici USR, cu unul, în aproape trei ani de zile, nu au realizat niciun proiect pentru Lugoj”, a spus Boldea.
Acesta a mai declarat că în medie un consilier local primește în cei patru ani de mandat aproape 40.000 de lei, salariu brut.
„Este un lucru pe care îl consider inadmisibil, să iei patru ani de zile salariu numai pentru a te opune, numai pentru a obstrucționa sau a trimite sesizări și reclamații. E ușor să joci la obstrucție, fără a te implica, lucru ce nu duce la dezvoltarea orașului. Să nu uite consilierii că fiecare a jurat pe Biblie că va lupta pentru dezvoltarea orașului”, spune edilul-şef.
Replica nu s-a lăsat mult așteptată, iar reacția a fost pe măsura acuzațiilor. Liviu Brândușoni, fost consilier independent și acum liderul USR Lugoj a punctat: „Un consilier local ia aproximativ 700 de lei pe lună în cei patru ani de mandat. Adică 10% din salariul primarului! Și nu e salariu brut, ci indemnizație de ședință. Nici măcar atât nu a învățat de când e în administrația locală! În 16 ani de opoziție, Boldea a vândut tot ce s-a putut, fiind în Comisia de aplicare a Legii nr. 550/2002 privind vânzarea spațiilor comerciale proprietate privată a statului. Boldea i-a pus pe consilierii PSD & ALDE să voteze împotriva oricărei propuneri venite de la PNL sau USR. I se pare inadmisibil să iei patru ani de zile salariu numai pentru a te opune, numai pentru a obstrucționa sau a sesiza orice. Opoziția a sesizat ilegalitățile tale, domnule primar! Bani publici furați de la lugojeni pentru a plăti balurile PSD, bani publici și fonduri furate pentru stația de epurare și câte altele. De asta nu se dezvolta Lugojul!”.
Și președintele PNL, Claudiu Buciu, a reacționat la afirmațiile edilului șef, pe care îl face mincinos.
„Boldea îi acuză pe consilierii locali ai opoziției că nu-i votează proiectele ori că nu depun proiecte și că din această cauză el nu poate face bine Lugojului. Numai minciuni! În primul rând, în 2018, pe ordinea de zi a Consiliului Local au fost depuse 215 proiecte de hotărâri, iar consilierii Opoziției au votat doar de 6 (șase) ori împotrivă (2,79% din proiectele de pe ordinea de zi au primit vot negativ)! Dragnea de Lugoj, ar vrea unanimitate absolută, ca pe vremea răposatului. Având în vedere că PSD&ALDE dețin majoritatea în Consiliul Local, nu l-au încurcat prea tare pe Boldea nici măcar cele 6 voturi împotrivă. Mai tare-l încurcă propria incompetență și mârlănie. În al doilea rând, în 2018, toate propunerile făcute de consilierii locali ai Opoziției au fost respinse de Boldea și de PSD, sub imperiul sloganului «noi deținem adevărul absolut»! Consilierii Opoziției au propus, printre altele: cumpărarea unui computer tomograf la spital ori plata datoriilor spitalului, au propus cumpărarea grădinițelor care își au sediile în spații închiriate, au propus renovarea stadionului, au propus construirea unui nou pod peste Timiș, acolo unde au decis specialiștii, iar nu unde halucinează Boldea, au propus construirea unui monument al Revoluției, au propus finalizarea blocului de locuințe din Militari, au propus asfaltarea străzii Herendeștiului, au propus demararea procedurilor pentru construirea unui spital nou, au propus finalizarea lucrărilor la grădinița din Balta Lată… Toate propunerile, fără excepție, au fost respinse de consilierii PSD&ALDE, la ordinul tătucului Boldea. Ne întrebăm astfel cine-o fi încălcat jurământul? Sau cine ia banii noștri de pomană? Boldea încasează de la lugojeni un salariu de 100.000 de euro în patru ani de mandat. Pentru acești bani, Boldea ne-a adus următoarele datorii: 330 de miliarde credite neplătite la bănci, 25 de miliarde datorii ale spitalului către furnizori, 6 miliarde datorii ale CSM către sportivi și furnizori, 13 miliarde datorii la bănci ale Meridianului plus 25 de miliarde amenzi de plătit din cauza nefuncționării stației de epurare (altă realizare marca Boldea), 15 miliarde datorii ale Salprestului aflat în procedură de insolvență”, a explicat Claudiu Buciu.