(E) Valea Bistrei votează PNL!

Liderii PNL Caraș-Severin tratează Valea Bistrei drept o prioritate absolută pentru alegerile locale care urmează să aibă loc în data de 5 iunie, în condițiile în care această zonă are o poziție privilegiată atât în strategia politică, cât și în strategia de dezvoltare a județului pe care PNL vrea să le pună în aplicare din vara acestui an.

Co-președinții PNL, în turneu pe Valea Bistrei

Marcel Vela, propunerea PNL pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, și Valeria Schelean, deputat liberal din județ, împreună cu întreaga echipă de campanie județeană au început să ia la pas localitățile de pe Valea Bistrei, pentru a le prezenta alegătorilor programul de dezvoltare a județului în viziune liberală.

Vela și Schelean au participat la lansarea candidaților liberali din comunele Obreja și Marga, unde PNL propune candidați de calitate, oameni care cunosc foarte bine localitățile pe care vor să le conducă. În Obreja, PNL o are drept candidat pe Mărioara Aurelia Gașpar, consilier local în comună, în timp ce în Marga liberalii merg pe mâna lui Matei Boldea, un tânăr curajos care a decis să se implice în localitatea sa și care vine în fața alegătorilor cu un mesaj puternic: „Alegeți viitorul!”

Cei doi co-președinți PNL s-au întâlnit cu sute de oameni la evenimentele de lansare a candidaților, dovadă că există un mare apetit pentru liberali în această regiune a județului Caraș-Severin. „Locuitorii din Valea Bistrei mi-au acordat încrederea lor în urmă cu 4 ani, pentru a-i reprezenta în Parlamentul României. Sunt oameni mândri și demni, harnici și puternici, care vor un viitor mai bun. PNL a demonstrat că este singura alternativă pentru o viață mai bună a cărășenilor”, a declarat deputatul PNL Valeria Schelean.

Desfășurare de forțe liberale în Zăvoi

În comuna Zăvoi, candidatul PNL Iustin Doru Cîrdei a beneficiat de o adevărată desfășurare de forțe liberale, în condițiile în care la evenimentul său de lansare au participat nu mai puțin de trei parlamentari liberali, dintre care doi sunt foști miniștri cu portofolii importante, precum Munca și Pădurile și Apele. Cei trei parlamentari liberali sunt deputatul Valeria Schelean – vicepreședintele Comisiei Juridice din Camera Deputaților, Lucia Varga – deputat PNL și fost ministru al Pădurilor și Apelor, și Mariana Câmpeanu – senator PNL și fost ministru al Muncii.

Astfel, comuna Zăvoi, una dintre cele mai mari comune din județ, devine un punct strategic în planul liberalilor din Caraș, după cum spune chiar Valeria Schelean: „Propunem pentru Zăvoi un om care va aduce schimbarea în bine și respectul față oamenii care locuiesc aici”.

Planurile PNL pentru Valea Bistrei

Marcel Vela are o strategie pe cât de ambițioasă, pe atât de interesantă pentru Valea Bistrei. În viziunea sa, regiunea poate să fie un centru al turismului cărășean, în condițiile în care se investește în infrastructură în mod inteligent.

Concret, Marcel Vela propune conectarea Văii Bistrei cu Autostrada A1, ceea ce permite crearea unui Drum al Mătăsii, după cum explică Vela. Odată efectuată această lucrare, zona alpină și stațiunile turistice din Banatul de Munte ar deveni larg deschise atât turiștilor, cât și investitorilor, ceea ce va însemna oportunități economice și locuri de muncă pentru județ.

Infrastructură și turism

De altfel, Marcel Vela are pus la punct un întreg plan în ceea ce privește investițiile în infrastructură, care vor duce la dezvoltarea turismului. Planul lui Vela propune revigorarea infrastructurii din întreg județul, prin conectarea cu portul de la Dunăre, tronsonul de drum care să facă legătura cu Autostrada A1 de pe Valea Bistrei sau de la Ezeriș, sau chiar conectarea cu Autostrada A6, de Valea Cernei.

Marcel Vela mai are o propunere ambițioasă în ceea ce privește turismul din județ, vasele de croazieră de pe Dunăre: „Îmi doresc ca la Dunăre să oprească vasele de croazieră, cred că în acest mandat şi împreună putem face ca vapoarele să oprească în Banatul de Munte şi în Moldova Nouă. Caraş-Severinul vreau să devină o mică Elveţie a României. Şi toate aceste patru vise: fonduri europene, infrastructură, locuri de muncă şi un pol de dezvoltare turistică sunt suficiente ca să creştem calitatea vieţii şi nivelul de trai în toate localităţile judeţului Caraş-Severin”.