Spitalul din Oțelu Roșu, dezinfectat cu produse Hexi Pharma! Toate spitalele județului vor fi controlate!

explo 1000x200

Parchetul General continuă ancheta în cele 50 de spitale cu probleme, iar Ministerul Sănătăţii a declanşat controale în absolut toate spitalele!

După ce jurnaliştii de la Express de Banat au descoperit că Spitalul Municipal din Caransebeş avea contracte pentru dezinfectanţi cu firma Hexi Pharma, verificările făcute în SEAP arată că şi Spitalul Orăşenesc Oţelu Roşu are opt contracte cu această firmă (pentru Hexi Scrub, Bixol, Suprasept, Hexio Spet, Dexin şi Thor) de la care cumpăra inclusiv săpun lichid. Dacă până acum cele două spitale au scăpat de verificările procurorilor, începând de duminică repezentanţii Ministerului Sănătăţii au început să recolteze probe şi de la acestea, la solicitarea primului-ministru.
„Parchetul General va desfăşura ancheta cu celeritate pentru a avea concluziile cât mai repede. În paralel cu această anchetă penală, care ţine de Parchet, am cerut conducerii Ministerului Sănătăţii să declanşeze şi o anchetă administrativă. Obiectul este de a recăpăta încrederea în produsele folosite pentru dezinfecţii în spitale, pentru că de aici au apărut probleme zilele trecute legat de neîncredere în privinţa calităţii şi eficienţei produselor folosite la dezinfecţii în spitale. Vom testa produsele de dezinfecţie la două niveluri. Pe de-o parte, concentraţia produselor folosite pentru dezinfecţie sau a aşa numitelor biocide, dar şi eficacitatea lor. Am cerut Ministerului Sănătăţii să se organizeze în aşa fel încât să asigure o prelevare de probe din toate spitalele, o prelevare de eşantioane a produselor folosite acum pentru dezinfecţie din toate spitalele. Deci toate produsele, indiferent de provenienţa lor şi de la toate spitalele din România. Cel puţin eşantioanele care provin din cele 50 de spitale unde au fost identificate probleme de sanitaţie vor fi duse cu prioritate la ICECHIM pentru analiza concentraţiei. Am asigurări de la doamna director general de la ICECHIM, cu care am avut o discuţie, că institutul se va organiza în aşa fel încât să poată asigura, în zilele următoare, testarea acestor probe, cu prioritate pentru probele provenind din cele 50 de spitale şi sper eu ca până miercuri, cel târziu, până la sfârşitul zilei de miercuri, să avem primele rezultate ale testelor de concentraţie, cel puţin provenind din cele 50 de spitale. După aceea, în zilele următoare din săptămâna viitoare vor continua testele şi pentru celelalte eşantioane din celelalte spitale”, a declarat premierul Dacian Cioloş.
Dar nici Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa nu scapă de controale, ba chiar probele prelevate de la SJU Reşiţa vor fi analizate cu celeritate, pentru ca ancheta penală să decurgă rapid. „Sănătatea devine o prioritate pentru mine pentru următoarele luni de mandat”, a mai declarat Cioloş.

banner 970 x 250