E scandal în PNL! Deputatul Tabugan, amenințat de Dunca: „Să fugiți de mine ca necuratul de tămâie!”

Milionarul Romeo Dunca, totodată candidatul PNL pentru președinția Consiliului Județean Caraș-Severin, a avut un nou atac violent la adresa silvicultorilor, care de această dată ar închide ochii la o exploatare irațională în cunoscuta Șaua Jigoriei, din Țarcu. Mai mult decât atât, principal vinovat pentru asta ar fi deputatul Ion Tabugan, al cărui vot în Parlament merge pentru PNL.

„Niște imbecili trag lemne să facă 2.000 de euro. Pe această potecă turistică, mii de turiști modești și iubitori de natură au găsit plăcere și liniște. Acum, niște idioți s-au urinat pe sufletele lor”, a comentat, în stilu-i caracteristic, omul de afaceri timișorean.

Dunca e de ceva vreme și om politic, astfel că punerea responsabilității în spatele lui Ion Tabugan are o încărcătură aparte. Mai ales că parlamentarul de Caraș-Severin s-a afiliat grupului liberal. „Domnule Tabugan, de ani de zile v-ați mutat de la un partid la altul și de fiecare dată ați aterizat în locul unde s-a împărțit influența în pădurea din județ. Pentru această distrugere din Șaua Jigoria, vă consider direct vinovat deoarece încă sunteți cel mai tare peste pădurari și vă anunț bărbătește că va trebui să fugiți ca necuratul de tămâie de mine dacă voi conduce Consiliul Județean Caraș-Severin. Iar dacă PNL va câștiga alegerile naționale în așa fel încât să nu mai fie nevoie de compromisuri cu tot felul de traseiști, o să insist la cei cu putere să vă tragă pe dreapta. Activitatea dumneavoastră este dăunătoare pentru viitorul județului!”, l-a amenințat Romeo Dunca.

Ion Tabugan a rămas surprins și nu reușește să descifreze interesul care s-ar ascunde în spatele vorbelor lui Dunca, pe care în considera prieten până astăzi. „Domnule Dunca, vă anunț la fel de bărbătește că nu o să fug de dumneavoastră din mai multe considerente. În primul rând, părerea dumneavoastră ca sunt «cel mai tare peste pădurari» este eronată. Ca să vă convingeți, puteți cere la RNP organigrama. În al doilea rând, văd că dumneavoastră considerați că doar datorită faptului că în 2004-2008 am fost diretor la Directia Silvică sunt vinovat de ceea ce se întâmplă și acum în Caraș. Este strict opinia dumneavoastră. Nici mie nu-mi place ce văd că se întâmplă pe Jigoria, dar măsurile nu le pot lua eu, competența e a Gărzii Forestiere Timișoara. Cât despre mutatul meu la alte partide, îmi pare rău că vă derajează astăzi atât de tare. Nu cu foarte mult timp în urmă, nu vă deranja, ba chiar aveați cuvinte elogioase la adresa mea”, a replicat deputatul.

Tabugan face referire la scrisoarea deschisă trimisă de Dunca în 2016 Consiliului Județean Caraț_Severin, într-un moment în care se făceau jocurile pentru formarea majorității și alegerea președintelui. „În afară de Vela și consilierii care îl urmează, am început să cred și în domnul Tabugan. Vă spun și de ce. Pentru că imediat după alegeri, când încă nu era constituit Consiliul Județean, i-am prezentat povestea cu turcii, așa cum i-am prezentat-o de altfel și domnului Purea, i-am trimis copii după contracte și i-am spus că nu cred în PSD deoarece este reprezentat de Mocioalcă, iar dacă iese Mocioalcă, eu acest proiect nu îl mai continui. Am apreciat când, fără să stea prea mult pe gânduri, mi-a spus că dacă asta este șansa județului să exceleze în ceva, atunci el va sprijini prin votul său această investiție. Pentru că înainte de toate e în avantajul județului și a celor ce l-au votat. La fel a spus și Purea, doar că Tabugan a și făcut ce a promis… celălalt nu!”, afirma atunci Romeo Dunca despre Tabugan.

Între timp, lucrurile stau schimbat, Dunca și-a schimbat părerea, deși cei doi sunt astăzi în aceeași tabără politică. Câștigător de fiecare dată în alegeri, indiferent de partidul pe care l-a condus, Tabugan a ținut să-i transmită la rândul său un mesaj lui Dunca: „Îl anunț pe această cale că și alții, mai mari în acest județ, cum a fost de exemplu Frunzăverde, au vrut să mă scoată afară, dar eu îs bănățean în țoalele mele și din Banat nu mă poate da nimeni afară. Această calitatea nu mi-o poate lua nimeni, cu atât mai puțin Romeo Dunca. Nu înțeleg ce se ascunde în spatele acestei declarații, noi suntem de aceeași parte din punct de vedere politic. Am fost prieteni, ne-am înțeles bine, nu-l înțeleg, sincer”.