„E plin de cadavre în pădurile din Caraș-Severin! Autoritățile tac!”

Deputatul Ion Mocioalcă semnalează prezența pestei porcine în sudul județului Caraș-Severin, lucru pe care autoritățile l-ar ține ascuns!

„Zilele trecute am fost cu Silviu Hurduzeu puțin prin județ, ne-am întâlnit cu o parte din liderii noștri locali și ni s-au semnalat lucruri destul de grave, despre care autoritățile locale tac. În județul Caraș-Severin există pestă porcină. Pădurile, vă spun din surse super sigure, au început să fie pline de cadavre de porci mistreți și nu se ia nicio măsură. Nici nu se vorbește de acest lucru. Mergeți în Sudul județului și vedeți ce am auzit noi!”, a declarat Mocioalcă într-o conferință de presă.

Contactat de Express de Banat, prefectul județului Caraș-Severin, Cristian Gâfu, a ținut să precizeze în primul rând că nu se ascunde nimic: „Avem focar confirmat la Sacu. A fost semnalat cu trei săptămâni în urmă, nu acum. Nu sunt alte notificări de la medicii din teren cu privire la alte îmbolnăviri. De la mistreți sunt trimise toate probele aduse de vânători și deocamdată toate au fost negative”.