E liniște la Ripensia după o săptămână zbuciumată! Succesul cu Snagovul urcă trupa lui Pelici în clasament

Ripensia s-a impus cu 3-1 în meciul cu Sportul Snagov, un rezultat care vine după patru runde fără victorie pentru roș-galbeni. Nu a fost un succes lipsit de emoții, deoarece ilfovenii au condus la pauză, după un gol din foarfecă marcat de un fundaș central. Bănățenii au marcat prin Voinea cu o dublă și Popovici, iar din minutul 65 au avut și avantajul superiorității numerice.

Prima ocazie irosită i-a aparținut reșițeanului Chera, care din câțiva metri a trimis peste poartă. Snagovul a marcat din minutul 10, după ce George Apostul a reluat din foarfecă o centrare a lui Stoica. A urmat un val de ratări pentru Ripensia. După ratarea lui Tudorache, portarul oaspeților, Micle, a avut o intervenție foarte bună la reluarea cu capul a lui Voinea. În minutul 32, șutul lui Apro se duce spre plasă, dar un fundaș al ilfovenilor a respins mingea în ultimul moment. Micle a mai avut alte intervenții în fața lui Tudorache și Voinea, iar Chera a mai bifat două ratări incredibile pe finalul primei reprize. De asemenea, după ce a căzut ușor în careu, Voinea a fost sancționat pentru simulare.

După schimbările la pauză făcute de ambii antrenori, Ripensia a continuat să domine jocul. În minutul 48, Popovici a fost faultat în careu, dar arbitrul din Constanța nu a fluierat nimic. A urmat un șut în transversală al lui Lungu, dar și o ocazie a oaspeților. Safsaf a scăpat spre poartă, dar nu l-a putut învinge pe Mociu. În minutul 56, cu un șut din întoarcere, Voinea a egalat. Ripensiștii au avut ratări prin Monea și Popovici, iar din minutul 65, au avut om în plus, după ce arbitrul l-a eliminat destul de ușor pe Iulian Roșu pentru un fault. Călin și Popovici au consemnat alte ratări, pentru ca același Popovici să marcheze în minutul 72 pentru 1-2. Până la final, Voinea a mai înscris o dată, în minutul 83.

Ripensia Timișoara: Mociu – Ad. Popa, Hecsko , Apro, C. Lungu – T. Călin (Vasluian 80′), Vl. Tudorache – Al. Popovici, Alb. Voinea, Chera (Monea 46′) – M. Staicu (Golda 76′)

Sportul Snagov: Micle – Dorobanţu, G. Apostol, Mocioacă, Cos. Novac – Răileanu, Iul. Roşu – Safsaf, Ad. Stoica (Cubleşan 46′), Al. Nechita – Stere (R. Bucur 46′, Fl. Lungu 69′)

Ratările, o problemă la Ripensia

Alex Pelici a punctat că ratările rămân o problemă la echipa sa. „O victorie meritată, cred eu, după aspectul jocului. Multe ocazii de gol pe care, din păcate, le irosim. Cred că ne-a lipsit şansa sau inspiraţia, precizia la finalizare în prima repriză. Am avut situaţii clare de a marca. Au avut un portar care a avut câteva intervenţii bune şi în a doua. Nu cred că poate fi pusă la îndoială victoria noastră. E meritată. Ştiam că va fi un meci greu. Snagovul, o echipă care încearcă să joace fotbal, organizată, cu jucători tineri, muncitori. I-a încurcat şi pe Petrolul. Erau foarte importante cele trei puncte. Nu pot să spun că erau vitale, erau foarte importante în economia campionatului, a poziţiei noastre în clasament şi a jocurilor care urmează. Suntem în grafic pentru ce ne dorim noi. Ceea ce regretăm sunt cele două puncte de la Miercurea Ciuc, cu ele eram la 13 puncte şi plus 1 în clasamentul adevărului. Îmi felicit băieţii pentru că au crezut în ei, la pauză am încercat să-i îmbărbătăm, să le dăm încredere. Nu se putea să nu… sau se putea, pentru că au mai avut o ocazie, în a doua repriză. Puteam să ne facem meciul uşor dacă am fi marcat prin minutul 2 sau 3, când a avut Chera prima ocazie. Dacă dădeam 1-0, probabil că era un galop de sănătate. Ei erau obligaţi să iasă sus. Nu ne mai prindeau ei pe contraatac şi existau spaţiile alea. Puteam să jucăm ca după ce a fost 3-1 sau 2-1. Deşi, într-adevăr, erau în zece oameni şi spaţiile erau mult mai mari. Îmi era teamă să nu ne mai prindă ca în prima repriză. Mai ales după ratarea lui Popovici. Mă îngrijorează momentele astea, pentru că nu e normal să ratezi atât. Am avut multe ocazii. Şi ultima decizie, la 17 metri de poartă. În loc să dai la poartă, alegeai încă o pasă, o recentrare. A avut Voinea cu capul în prima repriză, a avut Tudor, a avut Staicu în prima repriză. Şi am început crispaţi, nu înţeleg de ce. Primele 10-15 minute, parcă eram din alt film, exact ca la Constanţa. De asta ne-am apucat de fotbal, să fie presiune. Dacă nu, te duci să joci pe sintetic cu băieţii, la o bere şi n-ai presiune. Dar aşa, să să dai pase prin aut, să o scapi pe sub picior. Totul e de la miza jocului, trebuie să ai un pic de personalitate”, a precizat antrenorul timișorean.

Valentin Ivan, antrenorul Snagovului, a precizat că știa planul tactic al ripensiștilor. „Datorită lipsei experienţei pe care o avem, se întâmplă ca, de-a lungul meciului, din cauza presiunii puse de echipa gazdă să cedăm şi să facem greşeli. Felicit pe această cale echipa gazdă pentru că a avut răbdare, nu s-a pierdut cu firea, a meritat victoria cu prisosinţă. Noi am început de trei săptămâni un drum, echipa este în creştere. Sperăm ca din fiecare greşeală să învăţăm şi să începem să punem şi noi probleme. Îmi pare rău că jucătorii nu au înţeles ce le-am transmis noi. Nu ne-a surprins cu nimic echipa gazdă. Pe Alex îl cunoaştem bine şi au făcut acele greşeli. Probabil cu timpul vor creşte şi ei, pentru că sunt jucători noi, care au jucat foarte puţin la ligile superioare. Le-am spus că în primele minute ale reprizei a doua vor încerca să pună presiune, vor veni cu centrări multe. Vor veni cu mingi aruncate în spatele liniei noastre de fundaşi. Îl cunoaştem pe Alex Pelici. Nu pot să înţeleg, sunt un pic supărat, pentru că am luat goluri exact pe ceea ce am vorbit. Am pregătit toată săptămână acel lucru şi pe acel lucru am luat gol”, a precizat Ivan.

Ripensia va juca duminică, de la ora 13.00, pe terenul lui U Cluj.