(E) Laurenţiu Bora schimbă Reşiţa!

Cunoscut om de afaceri, patron al restaurantului-pensiune Casa Bănăţeană, unul din cele mai frumoase localuri din municipiu, Laurențiu Bora a refuzat ofertele venite din partea mai multor partide de a candida pentru fotoliul de primar al Reșiței. La fel ca mai toți reșițenii, nu crede în niciunul dintre ele, pentru că toate s-au succedat la un moment dat la șefia administrației publice locale, iar rezultatele se văd astăzi. Se văd în starea deplorabilă a infrastructurii, în servicii publice de proastă calitate, în lipsa locurilor de muncă, în nivelul de trai foarte scăzut, în tristețea care poate fi citită zi de zi pe chipurile oamenilor. „Reşiţa, în ultima perioadă de timp, a ajuns într-o stare de continuă de degradare economică, socială, cât şi ca infrastructură”, spune Laurențiu Bora. Și nu sunt cuvinte goale, sunt adevăruri pe care tânărul om de afaceri are curajul să le spună! Și e cam singurul dintre candidații la alegerile din 5 iunie care le spune! Pentru că Laurențiu Bora nu a făcut niciodată afaceri cu statul, nu a fost abonat la banii Primăriei Reșița, ca alți candidați, și nici nu a făcut bișniță cu terenurile din patrimoniul orașului, preluate pe nimic și vândute pe sume fabuloase! Pentru că și asta au făcut unii dintre cei care se visează de duminică încolo, pentru următorii patru ani, primar al Reșiței.

Un oraș în care corupția a fost ridicată la rang de artă are nevoie măcar acum de un antreprenor, de un om cu viziune care să poată schimba traiectoria oraşului. De un om corect, care să vrea cu adevărat o deschidere totală a aparatului Primăriei Reşiţa spre atragerea investitorilor şi pentru sprijinirea oamenilor de afaceri locali, cei care contribuie decisiv la bugetul municipiului. La Reşiţa se impun de urgenţă intervenţii serioase în ceea ce priveşte infrastructura, asfaltarea străzilor, cu prioritate a celor din cartierele mărginaşe, cum sunt Moniom, Câlnic, Doman sau Ţerova, precum şi cele din zona turistică Cuptoare şi Secu. Dar asfaltări și reabilitări în adevăratul sens al cuvântului, nu lucrări de mântuială, cu care unul dintre contracandidații săi încearcă să-i păcălească pe reșițeni, acum, în campania electorală. „Nu vă ascund că stăm prost şi cu locurile de parcare, iluminatul public lasă şi el de dorit, aşa că este mult de muncit la primărie, fiind nevoie de un om gospodar”, mai spune Bora.

Şi, cum este atât de mult de lucru, orice ban este binevenit, aşa că primăria trebuie să se axeze cu prioritate pe absorbția fiecărui euro care poate fi atras din fondurile europene, mai ales că Laurenţiu Bora spune că se impune scăderea taxelor şi impozitelor locale, scădere care ar putea fi compensată cu această bună absorbţie a fondurilor europene.
„Închei prin a-mi declara angajamentul ferm pentru susţinerea sportului şi a acţiunilor culturale în oraş, care sunt fundamentale dezvoltării armonioase a oricărui oraş”, mai spune Laurenţiu Bora. Candidatul independent pentru Primăria Reșița le-a promis reșițenilor doar ceea ce e sigur că poate face, nu le-a vândut promisiuni electorale, autostrăzi, aquaparcuri și parcări supraetajate. Laurențiu Bora, un om pentru oameni!

laurentiu bora