E cert. Se investesc 10.000 de euro în traseele turistice din Clisura Dunării!

Cu sprijinul cotidianului online Express de Banat, proiectul promovat de Primăria Moldova Nouă și Asociația Dunărea a câștigat teren și s-a impus în fața altor 153, înscrise pentru a obține finanțare.

„Ecoturismul, o șansă” s-a aflat pe locul 11, reușind să obțină cei aproape 10.000 de euro solicitați pentru promovarea turismului în zona de Clisură a Dunării.

„Obiectivul principal al proiectului este atragerea  turiștilor prin cele patru trasee tematice care vor fi marcate și realizarea centrului turistic de vizitare în aer liber pe faleza din centrul orașului! Parteneriatul Primăria Moldova Nouă – Asociația Dunărea și Parcul Național Porțile de Fier este și va fi un parteneriat strategic pentru viitoarele proiecte în Clisura Dunării pe ecoturism!”, a declarat Corneliu Martin pentru www.expressdebanat.ro.

VEZI AICI detalii despre proiect!

Banii pentru proiect sunt alocaţi de OMV Petrom, care sprijină concretizarea ideilor de mediu în fiecare an. Deja, Ţara lui Andrei nu mai are nevoie de nicio prezentare, însă comunitatea de la malul Dunării s-a înscris în competiţie şi a reușit, cu promovarea necesară, să obțină un număr de voturi destul de mare încât să obțină finanțare pentru proiectul promovat. Cu cei 10.000 de euro, Insula Ostrov, acum pierdută în sălbăticie, poate deveni o adevărată atracție turistică.

Mai exact, proiectul „Ecoturismul – o şansă”, propus de Primăria Moldova Nouă în parteneriat cu Asociaţia Dunărea Moldova Nouă și RNP Romsilva-Administrația Parcului Național Porţile de Fier RA, urmăreşte să pună în valoare potenţialul ecoturistic şi dezvoltarea durabilă a comunităţilor locale prin promovarea destinaţiilor ecoturistice, a valorilor culturale și istorice din zona sudică a Banatului Montan şi protecţia mediului în Aria Protejată Ostrovul Moldova Veche.

expresb 1000x100

Obiectivul principal al proiectului este oferirea unei alternative fezabile de dezvoltare durabilă a comunităţilor locale aflate în declin socio-economic, conservarea patrimoniului natural, cultural şi promovarea zonei pe harta ecoturismului European.

CITEȘTE ȘI: Insula Ostrov poate deveni micul Rai de la malul Dunării. Sprijină şi tu iniţiativa locală!

„Vom realiza patru trasee tematice ecoturistice: drumul morilor de apă de pe valea râului Gramensca, traseul peşterilor (Gaura cu muscă, Grota haiducească, Gaura Chindiei, Filip), traseul cascadelor de pe râul Moldoviţa şi traseul monumentelor istorice (cetatea Sf. Ladislau, castrul roman Divici, stânca Baba Caia, movila lui Attila). Pe faleza Dunării din Moldova Nouă, lângă CNIPT, se vor monta panouri şi plăcuţe informative. Astfel, vom realiza un centru de vizitare în aer liber cu toate legendele şi istoriile obiectivelor turistice din Clisura Dunării, după modelul văzut în Parcul natural pădurile Cehiei din Boemia de sud-vest și care aparține de regiunea Plzeň”, a declarat Cornel Martin, preşedintele Asociaţiei Dunărea pentru www.expressdebanat.ro.

Sumă totală necesară este de 9.945 de euro, iar Primăria Moldova Nouă este beneficiarul proiectului. Contribuţia locală va fi de 2.295 lei, echivalentul a 510 euro, din care: 1.800 lei îi pune la bătaie primăria, pentru materiale necesare marcării traseelor şi organizarea de seminarii. 495 de lei este contribuţia celor de la parcul național, pentru deplasările personalului propriu implicat în proiect.

1000 x 200 gif