Dușan Trifkovic a stabilit a opta echipă din play-off! (VIDEO)

explo 1000x200

Handbaliștii de la HC Adrian Petrea Reșița și-au respectat blazonul și nu s-au dat la o parte din fața campioanei Minaur Baia Mare, în ultima etapă a sezonului regulat din Liga Națională. Interul Dușan Trifkovic a înscris la ultima fază și a schimbat clasamentul!

Deși erau calificați în play-off, fază în care își cunoșteau și adversarul, elevii lui Adrian Petrea nu au făcut doar o plimbare până în Maramureș, ci au vrut să arate că prezența între echipele de top ale campionatului nu este pur întâmplătoare. Cu toate că puțini dădeau șanse de accedere în play-off unei nou-promovate, mai degrabă o vedeau în zona fierbinte a retrogradării.

Dacă pentru handbaliștii reșițeni miza meciului de la Baia Mare o reprezenta apărarea unui blazon, la care făcea trimitere și antrenorul Adrian Petrea, în schimb maramureșenii își jucau ultima carte pentru calificarea în play-off. Minaur era în luptă directă cu Dunărea Călărași, dar și cu ea însăși. La aceeași oră, HC Vaslui întâlnea pe teren propriu pe Dunărea Călărași, un meci între antrenorii Naționalei României, un meci în care „secundul” Sandu Iacob a rezistat în fața „principalului” Aihan Omer. Veștile dinspre Vaslui erau de bun augur pentru băimăreni, echipa moldavă i-a predat o lecție de handbal Călărașiului, câștigând cu 37-30. Între timp, în Sala „Lascăr Pană”, Minaur avea un gol avans (25-24) față de Reșița, cu trei secunde înainte de finalul meciului. La acest scor, Minaur era cu un punct peste Dunărea Călărași în clasament și ocupa locul opt, ultimul care duce în play-off. Mai trebuia să facă față unei singure aruncări de la nouă metri, dar mingea a ajuns la Dușan Trifkovic, care a aruncat cu toată forța brațului stâng și l-a învins pe Răzvan Pop, năruind toate speranțele Minaurului. Golul interului de la HC Adrian Petrea a repus Dunărea Călărași pe poziție de play-off. Minaur și HC Adrian Petrea au încheiat la egalitate, 25-25.

HC Adrian Petrea: Tevzadze, Drăghici, Sămînță – Dospinescu 5 goluri, Trifkovic 4, Vaidasigan 4, Ignat 3, Bahan 3, Lela 2, Rohozneanu 2, Huta 1, Pârvan 1, Popovici, Starchenko, Rugaci, Grozăvescu.

Vezi aici finalul meciului și golul lui Dușan Trifkovic

Sursa video: Digi Sport

banner 970 x 250