Metalul Reșița, învinsă la Cluj din faze fixe

Rosso-nerii rămân fără victorie și fără gol marcat în 2016 și după etapa a 25-a din Liga a II-a de fotbal, Seria a II-a.

Metalul Reșița a întâlnit în deplasare pe Universitatea Cluj-Napoca, echipă care trece prin mari probleme financiare, dar care speră să prindă play-off-ul competiției. Partida s-a disputat pe terenul sintetic Dan Anca, întrucât gazonul de pe Cluj Arena era protejat pentru întâlnirea amicală din această seară, dintre naționalele României și Spaniei. Aproape 1.000 de spectatori au asistat la meciul care a mai adus o înfrângere pentru echipa antrenată de Carol Gurgu.
Raul Ciupe a înscris ambele goluri ale „șepcilor roșii”, din faze fixe. Mai întâi, a deschis scorul din penalty, în minutul 10, și tot el a majorat avantajul echipei sale, în minutul 55, când a executat impecabil o lovitură liberă de la 18 metri.

Metalul: Lucic – I. Vlad, Kis, Crăciun, Makinde, Kopre (min. 57, Naziri), Buzdugan, A. Costea, Botezatu (min. 65, Pitulice), Julei (min. 57, Vitorovic), Chira. Antrenor: Carol Gurgu.

Rezultatele complete ale etapei a 25-a:
Olimpia Satu Mare – FCM Baia Mare 0-2
Universitatea Cluj – Metalul Reşiţa 2-0
Unirea Tărlungeni – Chindia Târgovişte 0-1
Şoimii Pâncota – UTA Bătrâna Doamnă 0-2
CS Mioveni – FC Caransebeş 3-0
Gaz Metan Mediaş – FC Bihor Oradea 3-0
CSM Râmnicu Vâlcea – FC Braşov 0-0

Pentru Metalul Reșița urmează ultimul meci din sezonul regulat, pe 2 aprilie, în Valea Domanului, cu CS Mioveni, după care oficialii grupării bănățene au dreptul de a solicita FRF participarea în play-out, chiar dacă se află pe loc retrogradabil direct. Metalul este pe locul 13, care, conform regulamentului, duce direct în Liga a III-a, însă rosso-nerii au ROAF-ul de partea lor și pot solicita înscrierea în play-out, în locul ocupantei locului 12, FC Bihor, echipă retrasă din competiție. În cazul în care Metalul Reșița se va retrage din campionat în timpul play-out-ului, atunci va fi retrogradată în ultimul eșalon valoric din Caraș-Severin, adică în Liga a V-a.