Toate acestea, grație unui proiect de peste jumătate de milion de euro, implementat și depus zilele acestea la Ministerul Sănătății de reprezentanții Primăriei Oravița, și care ar fi putut rămâne doar pe hârtie din cauza disputelor politice din Consiliul Local.
După ce la sfârșitul săptămânii trecute, consilierii locali orăvițeni PNL și Pro România nu s-au obosit să participe la ședința prin care acest proiect trebuia supus aprobării, în vederea obținerea finanțării necesare, luni, aleșii locali au fost ceva mai operativi, făcându-și timp să voteze și proiectul cu pricina.
Odată cu implementarea acestuia, orăvițenii nu vor mai fi nevoiți să parcurgă sute de kilometri pentru a beneficia de o investigație computerizată, așa cum se întâmplă în prezent.
„Locuitorii Oraviței și cei din zonele limitrofe vor avea acces mult mai ușor la acest sistem de tomografie computerizată, pentru că timpul care trebuie alocat pentru a te programa la un astfel de dispozitiv este foarte mare. Noi suntem destul de departe și de Reșița, și de Timișoara. Și astfel, scutim din cheltuielile cetățenilor din comunitate”, a precizat Anișoara Zainea, manager de proiect.
Inițiatorii proiectului estimează că aparatul tomograf ar putea fi funcțional la sfârșitul lunii aprilie 2022.
Valoarea totală a proiectului se ridică la 668.044 de euro. O parte din această sumă va fi direcționată și înspre derularea unor campanii de informare și sensibilizare, în vederea creșterii gradului de conștientizare cu privire la aspecte legate de sănătatea publică.