După ploi, „înfloresc” statuile la Caransebeș. Primele 11 opere de artă, cu influențe de pe toate continentele, pot fi deja admirate!

Oamenii de cultură din Caransebeș au avut ieri o zi plină în care și-au scăldat privirea și criticile cu 11 sculpturi realizate deja în cadrul ediției a 12-a a Simpozionului Internațional de Sculptură. Sculptori de seamă de pe toate continentele au măiestrit bucățile de piatră și au dat naștere unor adevărate obiecte de patrimoniu.

La expunerea celor 11 sculpturi a participal și municipalitatea din Caransebeș, aceasta fiind foarte încântată de noile opere de artă intrate în patrimoniul gugulanilor. Mai mult decât atât, edilul-șef Marcel Vela este convins că această ediție este un pas important înainte pentru a atinge realizarea propusă, și anume de a avea câte 33 de sculpturi și din lemn, și din armură, și din andezit.

„Acest simpozion este un pas înainte pentru a realiza ceea ce ne-am propus încă de acum 12 ani, lucru de care ne apropiem. La această ediție am avut ocazia de a avea sculptori de pe toate continentele, care au realizat lucrări importante care vor îmbogăți patrimoniul cultural al municipiului Caransebeș, lucrări care îi vor încânta pe vizitatori, pe caransebeșeni, pentru că fiecare dintre ele este un gând, o speranță, un vis al celor care le-au creat. Piatra pentru aceste sculpturi a fost primită de la un om de suflet din Bistrița, lucru care ne bucură, pentru că am putut face acest simpozion cu cheltuieli minime”, a explicat edilul-șef, Marcel Vela.

foto simpozion 1 foto simpozion

Eugen Petri, coordonatorul acestui simpozion, s-a arătat extrem de încântat de ediția de anul acesta, considerată, de altfel, cea mai reușită de până acum. Chiar dacă ploaia le-a cam dat bătăi de cap, sculptorii nu s-au lăsat intimidați și au reușit să creeze din bucăți mari de piatră unele dintre cele mai deosebite opere de artă.

„Calitatea sculptorilor este mai ridicată faţă de anul trecut şi sper ca şi în continuare să ridicăm tot mai mult ştacheta, pentru că deja suntem un nume pe acest tărâm al sculpturii monumentale. În pofida vremii urâte, noi am reușit să ne menținem frumoși și să dăm naștere unor sculpturi fumoase. Mi-a părut extraordinar de bine să mă aflu aici și mă simt mai fericit, cu un an în plus la această tradiție a sculpturii de la Caransebeș”, a menționat Eugen Petri.

Vernisajul de sculptură a fost onorat și de Siegfried Geilhausen, viceconsulul Germaniei la Timișoara. Acesta a menționat că astfel de acțiuni culturale de excepție ridică partea de vest a țării la rangul de capitală a culturii europene.

foto simpozion 4

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/