După o viață frumoasă de 108 ani, cea mai bătrână femeie din România a trecut la cele veșnice, la Caransebeș

explo 1000x200

Tanti Margit, cea mai longevivă femeie din țară, s-a stins din viață la Caransebeș. Bătrâna, care a fost sărbătorită în fiecare an de către municipalitate după ce a împlinit 100 de ani, s-a simțit rău în urmă cu câteva zile și fără suferință a încetat din viață la 108 ani. Ea va fi condusă pe ultimul drum astăzi, la Cimitirul catolic din municipiul Caransebeș.

Margit Szemeny a știut să trăiască frumos și simplu, la poale de munte, în Caransebeș. A lăsat în urmă nepoți care au îngrijit-o și iubit-o în toți acești ani.

În fiecare an după ce a împlinit 100 de ani, Tanti Margit a fost vizitată de către conducerea orașului pentru a o sărbători și a o prezenta celor mai tineri din Caransebeș ca un model de viață.

Tanti Margit, de-a lungul vieții, a fost un exemplu pentru copiii, nepoții, strănepoții și comunitatea în care trăiește”, a specificat edilul urbei.

De origine catolică, tanti Margit s-a născut într-o familie de maghiari la Chişinău Criş, iar din 1933 a trăit în Caransebeș. A lucrat la fabrica de mobilă din oraș timp de 30 de ani, și munca a ținut-o în viață, dar și laptele și peștele, produse care nu lipseau din alimentația sa. Exemplul de viață dat de tanti Margit a impulsionat municipalitatea să aprobe în consiliul local o hotărâre în baza căreia persoanele care trec de vârsta de 100 de ani să primească 1000 de lei pentru fiecare an împlinit peste 100.

CITEȘTE ȘI:

FOTO. Record de vârstă la Caransebeș. Tanti Margit a împlinit 108 ani!

banner 970 x 250