După Muntele Mic, voluntarii din zona Caransebeș au făcut curat la Poiana Mărului

Ediția a doua a Campaniei „Fă-ți curat la lac” ne arată încă o dată că se poate, cu ajutorul voluntarilor, să fie schimbată imaginea unei zone râvnită de foarte mulți, unde se poate respira un aer mai curat chiar și decât cel din zona renumitei Cascade Niagara, având o ionizare de 10 ori mai mare. În două zile s-a făcut curat la coada lacului.

„Contrar așteptărilor noastre, coada Lacului Scorilo am reușit să o curățăm din prima zi. Acest lucru a fost posibil cu ajutorul celor de la Allianz Țiriac, a cărei sucursală se află în Caransebeș sub conducerea domnului Ioan Șulea. În prima parte a zilei, împreună cu ei am reușit să strângem aproximativ 15 saci de gunoi până când ploaia și-a făcut simțită prezența. În a doua parte a zilei, voluntarii acestei ediții au reușit să curețe coada lacului și cele două drumuri ce intersectează Lacul Scorilo în proporție de 90%. S-au strâns în total 25 de saci de gunoi (conserve, sticle, pahare de cafea etc.)”, menționează președintele Asociației Muntele Mic Extrem, Ciprian Gaica, cel care a inițiat cele două campanii de ecologizare la munte și la lac.

În a doua zi a campaniei, cei 30 de voluntari au pornit din curtea pensiunii „Plaiul Nedeii”, spre ieșirea din Poiana Mărului.

„Acest drum a fost curățat trei ani la rând și totuși am adunat 4 saci plini și o vană mică în stare de funcționare. La ieșirea din Poiană, pe partea dreaptă, unde primii 500 de metri au fost curățați în anii trecuți, spre bucuria noastră s-a adunat doar un sac de gunoi proaspăt, aruncat în anul acesta. În această ediție mai putem spune că am curățat și o groapă de gunoi secretă pe o lungime de 100 m. Alături de noi cu spor de muncă și dorința de a stopa acest fenomen (obicei) urât și toxic de a arunca gunoaiele oriunde în natură a fost și Dragoș Curelea, proprietarul Vilei Șucu. Acțiunile de ecologizare organizate de el în trecut, ne-a făcut munca mai ușoară în prezent și ne-a motivat să nu ne dăm bătuți în lupta pentru un viitor mai curat la MUNTE și LAC”, ne-a precizat Ciprian Gaica.

Președintele Asociației Muntele Mic Extrem spune că această campanie a fost posibilă cu ajutorul partenerilor din acest proiect: Pensiunea Plaiul Nedeii, Liceul Bănățean Oțelu Roșu, Șuruburi Timișoara, Hexagon Timișoara, Allianz Țiriac Caransebeș, Vila Șucu, Eco Turism Poiana Mărului, Primăria Zăvoi, partener media: Express de Banat.

„Mai precizez faptul că această ediție a fost susținută financiar de către o persoană născută în România, dar stabilită în America cu familia. Le mulțumim și ne înclinăm în fața celor ce au dorit ca această ediție să-și depășească limitele propuse prin a pune «.» indiferenței în #PoianaMărului. În concluzie putem spune cu mare bucurie că 20 de saci din gunoiul colectat a fost „proaspăt”, iar 15 saci au fost culeși la coada lacului. Acest lucru ne face fericiți pentru că ne-a mai rămas de educat doar o mare parte din pescari, o mică parte din turiști și câțiva localnici ce și-au uitat, vana, dușul, faianța și alte resturi, cum ar fi remorca, mașina Dacia 1300, cauciucuri, ruginite și uitate pe marginea drumului de către proprietar”, a concluzionat Ciprian Gaica, președintele Asociației Muntele Mic Extrem.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/