Drepturile angajaţilor de la Protecţia Copilului Caraş-Severin vor fi respectate… în 2019

Veşti bune pentru angajaţii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraş-Severin, anunţate de Elena Amzoi, directorul executiv al instituţiei.

Proiectul de buget pentru anul 2019 întocmit de conducerea Sindicatului Administrației Publice „Forța Legii“ va asigura plata tuturor salariilor, a sporurilor prevăzute de lege, a voucherelor de vacanță și a normei de hrană. Este anunțul făcut la începutul acestei săptămâni de către directorul DGASPC Caraş-Severin, Elena Amzoi, la întâlnirea cu reprezentanții sindicatelor și ai salariaților din cadrul instituției, potrivit SAP „Forța Legii“.

Mai mulți salariați ai direcției s-au întâlnit luni cu președintele Sindicatului Administrației Publice Forța Legii, Ringo Dămureanu. În urma discuțiilor purtate, s-a stabilit că sindicatul va sprijini funcționarii publici și angajații contractuali să beneficieze de salariile corespunzătoare funcțiilor similare din aparatul de specialitate al Consiliului județean Caraș-Severin și de sporurile prevăzute de legislația în vigoare.

„Asistenții maternali profesioniști vor fi sprijiniți, de asemenea, pentru a obține un salariu în plus pe an, plus sporurile salariale prevăzute de lege care li se cuvin. Din păcate însă, negocierile pentru acordul colectiv și contractul colectiv de muncă la nivel de unitate au bătut luni pasul pe loc din cauza faptului că reprezentanții a două sindicate organizate la nivel local au apreciat că reprezentativitatea Forța Legii la nivel național, obținută prin hotărâre judecătorească definitivă, nu ar trebui acceptată în cadrul discuțiilor“, precizează reprezentanţii Sindicatului Administrației Publice „Forța Legii“.

Din cauza aspectelor de procedură, intrarea pe fondul discuțiilor a fost amânată pentru două săptămâni, termen până la care partenerii sociali vor depune propuneri și amendamente la proiectul inițiat de conducerea direcției.