După medici, și președintele Consiliului Județean îl pune la punct pe Romeo Dumitrescu: „Șeful DSP nu poate impune nici sancționarea angajaților, nici externalizarea secțiilor”

Nici președintele Consiliului Județean, Silviu Hurduzeu, nu l-a menajat pe directorul Dumitrescu și i-a transmis, printr-o declarație de presă, că în calitatea pe care o are nu poate să facă propuneri aberante de acest gen. Sancționarea medicilor ori externalizarea activității unor secții ale spitalului nu țin de competența directorului DSP.

„În cazul solicitării de a externaliza serviciile prestate de medicii Secției de Anatomie patologică, nu se poate vorbi de o evaluare a activităților în Spitalul Județean de Urgență Reșița, ci de o Adresă, ajunsă la mine în mod indirect, semnată de medicul Romeo Dumitrescu, în calitate de director al DSP, și nu de «ministru al Sănătății în județul Caraș-Severin», către Spitalul Județean. Este o Adresă ce face referiri la unele aspecte legate de activitatea unor secții ale spitalului, între care și cea de Anatomie patologică. Sigur că nu sunt de acord cu acest lucru și îi asigur pe angajații secției că o măsură de acest gen nu se va lua fără acceptul Consiliului Județean, chiar și în situația stării de alertă în care ne aflăm. La nivelul spitalului funcționează un comitet director și un consiliu de administrație care știu cel mai bine ce au de făcut”, a pus la punct lucrurile președintele Consiliului Județean Caraș-Severin.

CITEȘTE ȘI: Reacții virulente ale cadrelor medicale după măsurile impuse de șeful DSP la Spitalul Județean de Urgență din Reșița!

În opinia sa, angajații acelor secții nu au de ce să se teamă, întrucât, în cel mai bun caz, DSP poate sesiza anumite aspecte negative din activitatea spitalului, dar sub nicio formă nu poate să ceară așa ceva.

„În acest moment, în secțiile respective există o stare tensionată, medicii sunt revoltați de ceea ce s-a solicitat, însă eu, în numele Consiliului Județean, care administrează Spitalul Județean de Urgență Reșița, îi sfătuiesc să-și vadă liniștiți de ceea ce au de făcut, pentru că buna funcționare a spitalului este mai importantă decât orice. Din punctul meu de vedere, în calitatea sa de doctor și de director al DSP, așa cum se exprimă în Adresă, nu poate impune nici sancționarea directă a angajaților, prin reducerea cu 10% a salariului, și nici externalizarea secției de Anatomie patologică. Sigur, un director al DSP poate, subliniez, poate să sesizeze anumite aspecte negative, însă măsurile nu pot fi luate decât de conducerea spitalului, director, comitet director și consiliul de administrație, iar în ultimă instanță de către Consiliul Județean Caraș-Severin, deoarece înființarea, desființarea ori externalizarea unei secții presupune acordul consilierilor județeni. Dar, repet, nu cred că se va ajunge până acolo”, a concluzionat Silviu Hurduzeu.