Noi lucrări pe drumurile din Valea Almăjului. Peste 2,4 milioane de lei de la Consiliul Județean

Lucrările care vizează infrastructura rutieră sunt în plină desfășurare în Valea Almăjului. Drumul care duce până în localitatea Bănia se va transforma semnificativ și benzile se vor lărgi pentru confortul conducătorilor auto.

Direcția de Drumuri Județene Caraș-Severin anunță că, în această perioadă, sunt efectuate lucrări de ranforsare pe Drumul Județean 571G, din DJ 571B până în localitatea Bănia, pe o lungime de 3 km. Vor fi aplicate noi straturi rutiere și va fi lărgită partea carosabilă. De asemenea, au mai fost prevăzute marcaje rutiere și amenajarea podețelor și a intersecțiilor cu drumurile laterale.

„Structura rutieră aplicată cuprinde un strat cu o grosime de 35 cm balast, unul de piatră spartă cu o grosime de 12 cm și un strat din beton asfaltic cu o grosime de 6 cm. Noua platformă a drumului are o lățime de 7 metri, din care partea carosabilă 5,5 m, iar acostamentele 1,5 m (2 x 0,75 m)”, spun reprezentanții Direcției de Drumuri Județene.

Lucrările sunt finanțate din bugetul Consiliului Județean Caraș-Severin, având o valoare de 2.422.367,31 de lei, sumă ce cuprinde atât lucrările propriu-zise, cât și partea de proiectare și avizare a acestora.