După gravele nereguli descoperite de OPC, firma de catering care prepara mâncare în condiții insalubre începe să piardă clienți [VIDEO]

Un control al Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorului la o firmă de catering din Timișoara a dus la descoperiri cu adevărat șocante. Pe lângă faptul că firma prepara mâncarea în condiții insalubre, mai grav este că de la ea cumpărau porții grădinițe și spitale din oraș, printre care și spitalul privat OncoHelp.

Cei de la spitalul privat pentru bolnavii de cancer au anunțat că au reziliat contractul cu firma Dio Eden. Conform unor informații postate pe pagina sa de Facebook luni, șeful Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorului, Sorin Susanu, a dezvăluit că la firma respectivă se făcea mâncare pe mașini de gătit pline de mizerie, printre pereți mucegăiți, iar carnea era aruncată peste tot. Mai mult decât atât, angajații nu aveau voie să utilizeze apa caldă, deoarece deasupra firmei se afla apartamentul patronului, care nu dorea să îi scadă presiunea la apa caldă!

CITEȘTE ȘI: Autoritățile județene închid ochii la nereguli?!

Cei de la Asociația OncoHelp au cerut punctul de vedere al Oficiului pentru Protecția Consumatorului Timiș, al Direcței de Sănătate Publică Timiș și al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Timiș. De la OPC, li s-a răspuns că firma a fost amendată și că s-a propus retragerea autorizației de funcționare. De la DSP, cei de la OncoHelp au primit răspuns că autorizația de funcționare a firmei a fost suspendată. De asemenea, cei de la asociație au mers să vadă cum stau lucrurile la fața locului.

Decizia a venit firesc. „În urma tuturor celor enumerate mai sus, dar mai ales având în vedere preocuparea majoră pentru siguranța pacienților pe care ii tratează, Asociația OncoHelp a decis rezilierea cu consecințe imediate a contractului cu firma furnizoare de servicii de catering”, au transmis reprezentanții OncoHelp.